Fjällräven Classic

10-årsjubileum för världens vackraste vandringsevent

Vi ser två starka trender efter Fjällräven Classic 2014; deltagarna spenderar mer tid på fjället och ägnar mer tid att njuta av landskapet och den vackra naturen. Den genomsnittliga längden är numera 5 dagar jämfört med 3-4 dagar föregående år. Som en konsekvens av det bryter färre deltagare.

Fakta 2014

Ungefär 2100 startande deltagare från 30 nationer från alla kontinenter i världen, numera ser vi en mycket bredare spridning av länder, till exempel var det 100 personer från Sydkorea, 80 från USA och 300 personer från Nederländerna.

Genomsnittlig tid 5 dagar jämfört med 3-4 dagar föregående år. Endast 52 personer avbröt den 110 km tämligen tuffa vandring, siffrorna är rekordlåga.

Under dessa 10 år har vi tagit med oss 16000 personer till de svenska fjällen, människor från alla kontinenter i världen. Vi har också en blandad skara människor från alla åldrar; den äldsta har varit 79 och den yngsta bara 1 år och 4 månader.

Filmer och bilder

Kolla #fjallravenclassic på Instagram, Twitter eller Facebook, för att se några fantastiska bilder och berättelser.

• Klicka här för Classic Video Blogg 2014 >>
• Kolla in bilder på vår Facebook-sida >>

Fjällräven Classic 2015

Vi kommer att öppna registeringen 15 oktober.

Inför Fjällräven Classic

Inför Fjällräven Classic

För att kunna genomföra en vandring som Fjällräven Classic behöver du vara förberedd. Se alla»

Vandringen

Vandringen

På denna sida har vi samlat en mängd nyttig information både för den glade nybörjaren och för den erfarna fjällräven. Se alla»

Om Fjällräven Classic

Om Fjällräven Classic

Fjällräven Classic riktar sig till alla: unga och gamla, människor som njuter av att ströva och de som hellre skyndar på. Se alla»