Sök produkt:

Materialguider

Funktionella, slitstarka och tidlösa

Många av de material vi använder utvecklas här hos oss eller i nära samarbete med våra partners. Med vår långa erfarenhet av uteliv menar vi att vi vet vad som krävs för att ta fram hållbara och funktionella material. Det är grunden för vår produktutveckling: kännedom om den faktiska användningen och produkterna i sig.

Hållbarhet, vårt mest grundläggande krav

Vårt mest grundläggande krav är att materialen skall hålla extremt länge och tåla tuff behandling. Vi anser att våra kläder och vår utrustning skall kunna följa med dig genom åren, sättas på prov om och om igen utan att svika dina förväntningar och krav för att en dag bli dina barnbarns favoriter. Många kallar därför vår utrustning för generationsprodukter. Det gör oss glada.

Olika typer av material

För att kunna tillmötesgå olika typer av krav använder vi olika typer av vävar som samtliga är anpassade för uteliv. På denna sida kan du läsa mer om våra material och deras speciella egenskaper. Allt från den slitstarka och anpassningsbara G-1000 väven och den svala och snabbtorkande MicroTravel väven till vårt högkvalitativa dun och legendariska Vinylon F.

G-1000

G-1000

Ett av världens bästa friluftsmaterial G-1000 år vårt eget slitstarka och mångsidiga material, en väl beprövad friluftsklassiker som gör dig... Läs mer»

Dun

Dun

Vårt dunlöfte: När du köper en dunprodukt från Fjällräven, kan du vara 100% säker på att den endast innehåller etiskt producerat dun av högsta kvalitet. Läs mer»

G-Loft® Supreme

G-Loft® Supreme

Lätt och isolerande, även i fuktiga förhållanden G-Loft Supreme är Fjällrävens nya syntetfyllning med exceptionellt hög isolerande... Läs mer»
För att få dina paket före julafton, beställ innan: 2015-12-17T15:00 Vi har förlängd returrätt till 15 januari 2016 för beställningar gjorda mellan 20 november - 31 december 2015