Sök produkt:

Ull

Naturens eget funktionsmaterial

Ull har hållit människan varm i årtusenden och det har en lång tradition inom uteliv, från forbönder till yrkesfiskare, brandmän och soldater. Den krusiga, ihåliga fibern binder stora mängder luft som isolerar.

Samtidigt som ull är ett naturmaterial är det också en märkvärdigt sofistikerad fiber; tålig och elastisk, behaglig att bära och med hög funktion i både varmt och kallt klimat. Ull suger upp fukt som transporteras bort från kroppen (där det annars riskerar att kyla ner dig) och det är den enda fiber som faktiskt värmer i fuktigt tillstånd. Det är extra smart när du växlar mellan svettiga och lugnare aktiviteter eftersom det hjälper till att hålla din temperatur på en jämnare nivå.

Ull har dessutom en naturlig motståndskraft mot smuts och dålig lukt, vilket innebär att ullplagg inte behöver tvättas lika ofta som motsvarande plagg i syntet. Många gånger räcker det att du vädrar tröjan eller skjortan för att den ska kännas fräsch igen.

Olika typer av ull

Fjällräven använder olika typer av ull, beroende på vilken funktion som eftersöks.

• Vanlig ull från hårfår är isolerande, tåligt och mjukt. Med olika sticktekniker kan den isolerande förmågan varieras, genom att skapa antingen en slätare eller luftigare struktur.

Lammull kommer från den första klippningen av det unga fåret och är en extra mjuk och smidig ullkvalitet. Även här kan stickningen varieras.

Merinoull kommer från merinofår som ger en extra mjuk, fin ullkvalitet som inte kliar – därför har det blivit populärt i underställ och plagg som bärs närmast huden.

•  Läs mer om att tvätta och vårda ullplagg

Antal produkter: 2 Visa: Alla
 1. Lada Sweater

  Lada Sweater

  Stickad tröja med klassisk sjalkrage som knäpps med corozoknappar och sydda knappöglor. Lä...
  1 400,00 SEK
  Läs mer
 2. Övik Knit Sweater W

  Övik Knit Sweater W

  Vackert mönsterstickad tröja i mjuk, varm ull. Rund halsringning, välsittande raglanskärni...
  1 400,00 SEK
  Läs mer
 
För att få dina paket före julafton, beställ innan: 2015-12-17T15:00 Vi har förlängd returrätt till 15 januari 2016 för beställningar gjorda mellan 20 november - 31 december 2015