Sök produkt:

Vintertur

Många detaljer gör en bra tur

I norr börjar vintersäsongen i november och varar till slutet av april. Klassiska vinterförhållanden innebär långa perioder med torrt, blåsigt väder och relativt konstanta, låga temperaturer på –15° till –40°C. Det är viktigt att veta hur man ska skydda sig och hålla sig i god form men med rätt kunskaper och utrustning blir utelivet både behagligt och säkert. Och naturen är sällan så förunderlig och storslagen som i stark kyla.

På dessa sidor har vi samlat tips och fakta som du kan ha nytta av inför en vintertur, både kortare dagsturer och längre, med eller utan övernattning utomhus. Det mesta som sägs utgår från den ”klassiska vinterturen” där du tar dig fram på skidor. Samtidigt är mycket så allmängiltigt att det gäller även på andra typer av turer – till fots, med snöskor, med hundspann, på skridskor och så vidare.

Q&A med Johan Skullman

Q&A med Johan Skullman

Frågor och svar från vår friluftsexpert Johan Skullman på vår Facebook-sida Läs mer»

Kläder för vinterturen

Kläder för vinterturen

Vinterkläder som håller dig torr och varm i kallt klimat För att vistas och fungera utomhus i vinterklimat, behöver man förstå människokroppens... Läs mer»

Säkerhet

Säkerhet

Ta hand om dig där ute De mest avgörande insatserna för säkerhet på vinterturen gör du redan på hemmaplan Läs mer»

Utrustning

Utrustning

Vinterutrustning får stå ut med hårda tag Vintermiljö och väderförhållanden ställer särskilda krav utrustningen Läs mer»

Förflyttning

Förflyttning

En bra färd i vinterlandskap Att färdas i naturen vintertid skiljer sig en hel del från andra delar av året Läs mer»

Egenvård

Egenvård

Glöm inte bort dig själv i kylan Stark kyla kan göra att hela det kroppsliga systemet inriktar sig på ”överlevnad”, att allt du tänker på... Läs mer»
För att få dina paket före julafton, beställ innan: 2015-12-17T15:00 Vi har förlängd returrätt till 15 januari 2016 för beställningar gjorda mellan 20 november - 31 december 2015