Sök produkt:

Felix: Ute är på riktigt

Klättringen blev ett sätt att ta sig fram i bergen. Närvaron av väder vind och årstider hör ihop med den traditionella klättringen som är mer än svåra moves och bultade leder. Felix Aejmelaeus-Lindström, produktionskoordinator på Fjällräven, längtar alltid ut, till högre höjder.

Felix vara bara sju år gammal när han och hans tre år yngre bror fick prova på klättring - på våningssängen i pojkrummet. Hans passion för klättring började där på sängramen, med selar och rep, tack vare en barnvakt vars lekfulla relation till berg och klättring var en självklarhet.

– Det var fantastiskt, minns Felix tjugo år senare. Och ganska snart så tog hon oss ut i bergen för att klättra där. Även om vi tyckte det var stora äventyr då så kröp vi säkert bara omkring på någon liten kulle, men hon lärde oss vikten av utrustning, säkerhet och noggrannhet.

Den tidiga uppväxten med mamma, pappa, lillebror och lillasyster i Schweiz gav honom en naturlig relation till berg, brant vandring och det självklara i att använda sig av rep och säkringar för att ta sig fram. Utöver de första cruxen på våningsängen kommer han tydligt ihåg känslan att ge sig ut med en egen ryggsäck, rep och sele när han bara var sju år.

– För mig var det alltid en lek att vara ute när jag var liten, inte en prestation. Det var så vi lärde oss, jag och min bror. Klättra i träd, på stenar, gå upp till en bergshytta i alperna med föräldrarna och ha kul i bergen.

Det är ett arv han vill föra vidare till sin dotter. Det gäller att börja på en väldigt enkel och trygg nivå.

– Nu blir det viktigaste att jag ser till att hon trivs i naturen, att hon tycker det är roligt att vara ute. Jag ser verkligen fram emot det. Och jag hoppas förstås att hon så småningom vill prova på att klättra.


Felix Aejmelaeus-Lindström

Ålder: 28 år
Gör:Produktionskoordinator på Fjällräven
Bor: Lidingö, Stockholm
Uppväxt i: Schweiz och Stockholm
Gillar: Klättring och vandring i bergen
Naturen för mig är:Frihet - att göra vad jag vill och ta konsekvenserna av det. En avslappnad och otvungen vistelse. Jag har ju själv valt att vara ute. Avkoppling - från allt annat. Här får jag tänka på det jag gör just då, koncentrera mig på nästa rörelse eller säkring. Avslappnat - i relationen till att vara ute. Det är aldrig ett tvång och prestation när jag är ute, och fortfarande en lek.
Favoritplagg: En tunn, lätt dunjacka är mer eller mindre ett måste oavsett om man är ute på sommaren eller vintern. Pak Down Jacket är en favorit.

Antal produkter: 4 Visa: Alla
 1. Pak Down Vest

  Pak Down Vest

  Smidig, lätt och packbar dunväst för extra värme på fjällturen. Sidopaneler med syntetfyll...
  2 500,00 SEK
  Läs mer
 2. Keb Padded Jacket

  Keb Padded Jacket

  Lätt och smidig förstärkningsjacka med värmande syntetfyllning. Tvåvägs dragkedja, handfic...
  2 400,00 SEK
  Läs mer
 3. Keb Padded Jacket W

  Keb Padded Jacket W

  Lätt och smidig förstärkningsjacka med värmande syntetfyllning. Tvåvägs dragkedja, handfic...
  2 400,00 SEK
  Läs mer
 4. Keb Eco-Shell Jacket

  Keb Eco-Shell Jacket

  Högfunktionell trelagers skaljacka i stretchig Eco-Shell. Minimalistisk utformning med fas...
  5 000,00 SEK
  Läs mer
 
För att få dina paket före julafton, beställ innan: 2015-12-17T15:00 Vi har förlängd returrätt till 15 januari 2016 för beställningar gjorda mellan 20 november - 31 december 2015