Sök produkt:

Förberedelser

För att kunna genomföra en vandring som Fjällräven Classic behöver du vara förberedd. Din kropp, din kunskap och din utrustning kommer att sättas på prov. Se därför till att du har tränat ordentligt, fräschat upp dina friluftskunskaper och sett över din utrustning. På denna sida hittar du tips som du kommer att ha nytta av. För dig som vill fördjupa dig ytterliga läs texten nedan och följ länkarna under respektive text.

Fotvård och hygien

Att ta hand om fötterna är oerhört viktigt för att din vandring längsKungsleden skall bli så behaglig som möjligt. Även om du inte har haft problem med skavsår och trycksår innan så är sannolikheten stor att du drabbas av detta om du inte förbereder dig. 

 Läs denna viktiga information om fotvård (pdf). 
 Läs mer om hur du väljer vandringskängor.

Välj en bra ryggsäck, packa den grundligt och bär den rätt

Under de 110 kilometrarna kommer du bära med dig allt du behöver, detta ställer höga krav på din ryggsäck. En välpackad ryggsäck buren på ett bra sätt kommer göra så att du kan njuta av de storslagna vyerna och av de andra vandrarnas sällskap på ett helt annat sätt. Läs mer om hur du packar och bär din ryggsäck i vår ryggsäcksguide.

Packa smart inför vandringen

"Vad ska jag ta med mig på min vandring?" är en vanlig fråga vi får. I stora delar av Sverige innebär augusti månad ofta varmt sommarväder med höga temperaturer och mycket sol. 15 mil norr om polcirkeln, där Fjällräven Classic äger rum, kan vädret se helt annorlunda ut. Varma dagar blandas med blåsiga och kyslagna dagar med regn och till och med snö. Därför kommer du att behöva packa ner utrustning som gör att du klarar dig igenom olika typer av väder.

Säkerställ en god sömn

Under Fjällräven Classic övernattar du i tält som du själv eller dina vänner bär med sig. Det som regelverket kräver är att alla har en sovplats i ett tält, det innebär alltså inte att varje person behöver ha med sig eget tält. Hitta ett tält som passar dig i vår tältguide.

För att få dina paket före julafton, beställ innan: 2015-12-17T15:00 Vi har förlängd returrätt till 15 januari 2016 för beställningar gjorda mellan 20 november - 31 december 2015