Sök produkt:

Allemansrätten

Allemansrätten är en unik rättighet för människor att vistas ute i skog och mark. Den ger dig en begränsad möjlighet att färdas över privat mark och under en kortare period uppehålla dig där.

Men med denna rätt följer ansvar. Du måste visa hänsyn och varsamhet mot natur och djurliv, mot markägare och mot andra människor. Eller som det står skrivet i Miljöbalken "Var och en som utnyttjar allemansrätten eller annars vistas i naturen skall visa hänsyn och varsamhet i sitt umgänge med den".

Allemansrätten en förutsättning för friluftslivet

Du använder dig av allemansrätten när du är ute i naturen, oavsett om du går en promenad, paddlar kajak, klättrar i berg eller bara sitter på en sten och tänker. Det är en möjlighet att vistas på annans mark utan lov och är en förutsättning för att vi med stor frihet kan få vara i naturen.

Allemansrätten är en unik möjlighet att röra oss fritt i naturen och vistas på annan mark utan lov. Med rätten följer också krav på hänsyn och varsamhet – mot natur och djurliv, mot markägare och mot andra människor i naturen. Naturvårdsverket sammanfattar allemansrätten i orden ”Inte störa – inte förstöra”.

Läs mer om allemansrätten:www.allemansratten.se

För att få dina paket före julafton, beställ innan: 2015-12-17T15:00 Vi har förlängd returrätt till 15 januari 2016 för beställningar gjorda mellan 20 november - 31 december 2015