Sök produkt:

Funktionärer

120 glada funktionärer jobbar med Fjällräven Classic. Från hela Sverige har de rest till Kiruna och Abisko för att hjälpa till. Allt från att registrera in vandrare i Kiruna till att gå hela sträckan som trivselguide och hjälpa till längs banan kan ingå i en funktionärs arbetsuppgifter.

Är du intresserad av att vara funktionär på Fjällräven Classic så skicka ett mail till fc@aktivut.se. Skriv en presentation av vem du är och om det är någon arbetsuppgift du tror är särskilt lämplig för dig. Ange även en referensperson med telefonnummer. Rekryteringen av funktionärer för Fjällräven Classic 2017 påbörjas i slutet av 2016 så skicka in din ansökan före årsskiftet.

"För att jag gillar stämningen här"

Iklädd Fjällrävenskjorta och med en namnbricka runt halsen tycks de finnas mest överallt. Som flitiga myror myllrar funktionärerna omkring. De ser till att allt funkar som det ska och att alla deltagare får den hjälp de behöver. Många har åkt långt för att vara med och hjälpa till på Fjällräven Classic.

– Jag hade aldrig varit så här långt norrut innan jag kom hit förra året, berättar Martin Hultman, 24 år från Nyköping. Det är en kul grej i sig, det blir som en semester fastän man jobbar. Det här är jobb som inte känns som jobb.

Martin hjälper till att ställa i ordning allt i Ripan. Det innebär att rycka in där det behövs, flytta lådor, bära bort skräp, slå ner en skylt i backen. Bland annat. När allt är klart åker han upp till målet i Abisko för att fortsätta sitt jobb där.

– Jag är här mitt andra år, säger Martin. Det är den härliga stämningen bland alla som jobbar här som lockar mig.  Det är kul att träffa deltagarna också, hjälpa dem till rätta innan start och senare se dem så nöjda i Abisko när de trötta men glada har klarat av vandringen.

Vanligaste frågan i incheckningen på Ripan i Kiruna tycks vara vart man lämnar sitt baggage, om man kan lämna det i Nikkaluokta och om man kan byta startgrupp.

– Men ofta får vi komma med lugnande tips och råd inför vandringen eftersom många är nervösa, säger Martin. De undrar om gasen räcker, viken mat de ska välja och vad de ska tänka på när de packar ryggsäcken. Vi får peppa och säga att det kommer gå bra och lugna dem lite.

– Även när jag har några timmar ledigt så är jag oftast här och hjälper till ändå, säger Martin. Det är ju kring Fjällräven Classic allt roligt händer. Men i Abisko så gäller det att ta sig ut, springa på fjället eller gå och bada för att se lite när man ändå åkt så långt.

Martin är student och har inte haft några problem att ta ledigt från studierna eftersom terminen inte dragit igång i början av augusti. Nästa år har han förhoppningsvis ett jobb och då kan det bli lite knepigare att ta ledigt.

– Vi får se hur det blir. Men det här är väldigt kul. En typ av semester. Jag hoppas kunna komma upp igen.

För att få dina paket före julafton, beställ innan: 2015-12-17T15:00 Vi har förlängd returrätt till 15 januari 2016 för beställningar gjorda mellan 20 november - 31 december 2015