Sök produkt:

Alesjaure - Kieron

Följ skylten mot Abiskojaure och håll er till västra sidan om sjön Alesjaure, annars hamnar ni oundvikligen vid ett vad över strömmande vatten i slutet på sjön vilket inte är att rekommendera. Här är det flackare terräng än tidigare och det stora sjösystemet på höger hand dominerar utsikten. Videsnår och fjällhedar kantar stigen. Strax innan rengärdesstängslet gäller det att fylla på vatten. Det är sista möjligheten på cirka sex kilometer, om vi bortser från den tveksamt rinnande bäcken precis efter stängslet. Det går också att gå ner till jokken öster om berget Kartinvare, men vägen dit är snårig och krånglig när orken tryter.

Stigen längs Kartinvaresbergssida går lite på skrå och backen ner mot björkskogen tycker många är jobbig efter en långs dags vandring. Checkpointen ligger strax efter att du passerat bron över Siellajåkka. Passa på att fylla på vatten när du passerar jåkken.

Vandringen mellan Alesjaure och Kieron tar mellan 4 och 5 timmar borträknat pauser. Många väljer att tälta före man passerar Siellajåkka, då är det en bit att gå för att hämta vatten. Det går även att tälta i anslutning till checkpointen.

Till etapp 7: Kieron - Abisko Turiststation (17 km)

För att få dina paket före julafton, beställ innan: 2015-12-17T15:00 Vi har förlängd returrätt till 15 januari 2016 för beställningar gjorda mellan 20 november - 31 december 2015