Sök produkt:

Kieron - Abisko

Knappt en kilometer efter checkpointen kommer du in i Abisko nationalpark. Strax innan nationalparksgränsen finns det tältmöjligheter i björkskogen. I nationalparken är det endast tillåtet att tälta vid Abiskojaurestugorna samt vid en tältplats vid Nissanjåkka ca 5 kilometer söder om Abisko. När du kommer till Abiskojaure följer leden sjöns sydöstra strand. Vill du besöka stugorna tar du vänster över hängbron. Tältar du vid Abiskojaurestugorna rekommenderas ett bad vid den fantastiska sandstranden. Ett morgondopp i värmande morgonsol hör till en av höjdpunkterna på vandringen. Sedan är det bara att ta resten av etappen. Helst inte i ett svep, trots att restaurangens meny i Abisko lockar många att lägga på ett extra kol. Motstå frestelsen att stressa.

För alla botaniskt intresserade vimlar omgivningarna av både kända och mindre kända blommor. Den lummiga björkskogen är ett härligt avbrott mot fjällhedarna och marken är vältrampad och slät. Stigen går längs med Abiskojåkka och på flera ställen längs stigen kan du gå ner och titta på den imponerande kanjonen som kantas av ömsom svart som vit sten. Målet är inte när du kliver genom träportalen vid Kungsledens slut. Du får snällt ta vänster och gå under vägen, trots att stationen och målet skymtar rakt fram. Bit ihop. Vid målet väntar vila, medalj och en härlig känsla av att ha lyckats ta sig hit på egen hand. Nu väntar en dusch och kall dryck vid Trekkers Inn.

Tillbaka till etappöversikten.

För att få dina paket före julafton, beställ innan: 2015-12-17T15:00 Vi har förlängd returrätt till 15 januari 2016 för beställningar gjorda mellan 20 november - 31 december 2015