Sök produkt:

Singi - Sälka

Vid Singistugorna kliver du på huvudleden av Kungsleden, här passerar många vandrare varje dag under högsäsongen i juli. Vänd näsan norrut och fortsätt vandringen. Första biten är kringelikrokig, men när du tar dig över krönet vid renstängslet öppnar sig dalen i en vidsträckt vy. Vandringen är lätt med svaga upp och nerförsbackar. Till höger kan du skymta den snöklädda nordspetsen på Kebnekaise en molnfri dag. Härifrån når du också toppen via Durlings led och Kaffedalen (om du har ork!).

Väl framme vid vindskyddet Koupertjåkka har du gått halvvägs till checkpointen som ligger vid Sälkastugorna. Från bron ser du in mot det karakteristiska berget Drakryggen. Sista biten mot Sälka tycks aldrig ta slut. Landskapet ser likadant ut hela tiden och stigen slingrar sig i sicksack. Här finns gott om bäckar att dricka ur och fina platser att rasta på. Passa på och njut av fjällvärlden när den är som vackrast!

I Sälka kan du passa på att handla i den lilla kiosken. Här väljer många att tälta och stämningen i bastun brukar vara god. Den vedeldade bastun ingår i startavgiften, men du får hugga veden själv i vedboden till höger om huvudbyggnaden. Sälkastugorna är en plats som lätt hamnar bland STF-stugornas tio i topplista över de vackraste stugplatserna.

Sträckan mellan Singi och Sälka tar mellan 4 och 5 timmar, borträknat pauser. Tältar gör du bäst kring Sälkastugan.

Till etapp 4: Sälkastugan - Tjäkta (14 km)

För att få dina paket före julafton, beställ innan: 2015-12-17T15:00 Vi har förlängd returrätt till 15 januari 2016 för beställningar gjorda mellan 20 november - 31 december 2015