Sök produkt:

2000- 2009 Starka ideér

2001 Butiker förvärvas

Fjällräven förvärvar svenska butikskedjorna Friluftsbolaget, Naturkompaniet och norska Høyfjellsutstyr och får en direktkanal till användare i hela Skandinavien. Ett år senare ändras företagsgruppens namn till Fenix Outdoor, där Fjällräven kommer att ingå i affärsområdet "brands" tillsammans med varumärkena TIerra, Primus och Hanwag.

2005 Fjällräven Classic

Fjällräven Classic genomförs för första gången och blir en succé. Det 110 kilometer långa och årligen återkommande vandringsloppet går längs Kungsleden i Lappland, från Nikkaluokta sameby till Abisko turiststation.

2005 Hedersutmärkelse till Åke Nordin

1 300 av Sveriges mest erfarna företagare utnämner Åke Nordin till en av sina främsta förebilder i Sverige. Utmärkelsen delas ut av Founders Alliance i Stockholms Stadshus.

2008 PAK 5

Lansering av PAK 5, ett komplett set för fjällvandring som sammanlagt väger under fem kilo. PAK 5 får senare pris som Skandinaviens bästa friluftsprodukt.

2006 Expedition Dun klassas som konstverk

Svea Hovrätt slår fast att Fjällräven Expedition Dun – i likhet med en poplåt, en bok eller ett konstverk – är skyddad enligt upphovsrättslagen. Med domstolsbeslutet skyddas den klassiska dunjackan enligt lag från uppsåtlig kopiering.

2008 Kånken klimatkompenseras

Kånken blir världens första klimatkompenserade ryggsäck, sedan Fjällräven låtit genomföra en livscykelanalys för den klassiska modellen.

Kompenseringen sker genom att stödja förnybara energiprojekt som granskats av FN och certifierats enligt Gold Standard, en oberoende kvalitetsmärkning stöds av bland andra Greenpeace och WWF.

2008 Kajka

En ny vandringsryggsäck lanseras och blir en favorit bland vandrare världen över.

Kajka får senare ta emot många fina utmärkelser för sin funktion och bärkomfort, bland annat utses den 2009 till "Årets friluftsprodukt" av svenska Utemagasinet och finska tidningen Retki stämmer in i lovorden 2011 då Kajka blir "Bäst i test".

Läs vidare: Fjällräven på 10-talet