Sök produkt:

2010- Vandringen fortsätter

2010 Akka hyllad

Tältserien Akka återlanseras och Fjällräven uppmärksammas för utvecklingsinsatser. Bland flera utmärkelser är "Bästa friluftsprodukt", tilldelad modellen Akka Dome av svenska Utemagasinet.

2010 Keb Trousers

Vandringsbyxan Keb Trousers i G-1000 och stretch lanseras och tilldelas omedelbart Outdoor Industry Award som "Bästa friluftsbyxa". Juryn prisar byxan för slitstyrka, funktion och miljöhänsyn.

2010 Toppar i varumärkesranking

Fjällräven hamnar i topp i en undersökning om Sveriges mest populära varumärken genomförd av TNS-SIFO 50. Som nummer ett i kategorin "kläder och utrustning" ligger Fjällräven, före internationella giganter som Nike, Levi's och Calvin Klein. 95 procent av Sveriges befolkning känner till Fjällräven, vilket gör varumärket till ett av landets mest kända.

2011 Eco-Shell

I samarbete med japanska Teijin utvecklas skalmaterialet Eco-Shell och Fjällräven lanserar en ny kollektion vattentäta skalplagg med höga krav på miljöhänsyn. Eco-Shell är i återvunnen och återvinningsbar polyester, fria från fluorkarboner och dessutom klimatkompenserade.

I kollektionen ingår bland annat jackan Eco-Trail som innan den ens nått butikerna tilldelas flera fina miljöutmärkelser, bland annat SOA Sustainability Award.

2011 Luhkka

I samarbete med samiska renskötaren Nils-Anders Blind utvecklas Luhkka, inspirerad av det traditionsrika samiska plagget med samma namn (luhkka betyder oväderskrage).

2012 Numbers

Fjällräven sjösätter Numbers, en serie friluftskläder utvecklade för exceptionellt lång livslängd och låg miljöpåverkan. Det 13 plaggen är framtagna med ett systemtänk och kan kombineras och anpassas för att passa olika användningsområden, årstider och klimat.

2013 Kajka med träram

Fjällräven uppgraderar favoriten Kajka med en ny, miljömässigt spännande ramkonstruktion. Laminerad finsk björk uppvisar samma styrka som aluminium – och minskar ramens klimatpåverkan med 90 procent.