Sök produkt:

Natur och miljö

Skydda och bevara naturen vi älskar

Att inte lämna spår efter sig i naturen är en självklarhet bland friluftsmänniskor. Och precis som vi lämnar nattens tältplats så att nästa besökare kan njuta av orörd natur vill vi att Fjällräven som företag ska ha så litet miljömässigt fotavtryck som möjligt.

Fjällräven arbetar sedan många år aktivt för att värna människor, djur och natur. Som friluftsföretag, med många medarbetare som själva älskar att vara ute i naturen, är det en självklarhet.

Vi är stolta över att erbjuda tidlös, hållbar och funktionell friluftsutrustning och är övertygade om att produkter som varar länge är bättre för miljön än modeinfluerade prylar som enbart räcker en säsong. Vi är självklart noggranna med att våra produkter tillverkas på rätt sätt från början. Därför arbetar vi ständigt med att förbättra processer, välja bra råmaterial och minska användningen av vatten, energi och kemikalier.

Vi deltar även sedan många år i bevarandeprojekt och har valt att fokusera särskilt på den skandinaviska fjällräven vars livsbetingelser kringskurits av flera olyckliga omständigheter.