Sök produkt:

Återvunnen Polyester

Återvinning sparar jordens resurser

Polyester är en av världens mest använda fibrer, slitstarkt och med bra funktionella egenskaper för friluftslivet. Tyvärr tillverkas den av ett ej förnybart råmaterial; olja. Det är en anledning till att du hittar återvunnen polyester i många av våra produkter, till exempel skalplaggen i Eco-Shell. Målsättningen är att all polyester i våra produkter inom en snar framtid ska vara återvunnen och återvinningsbar.

Fjällräven var tidigt att ansluta sig till återvinningsprojektet Eco Circle™. Med denna revolutionerande process kan plagget återvinnas gång på gång i ett miljöbesparande kretslopp, utan att materialkvaliteten försämras det minsta.

Flera miljöfördelar

Det finns flera miljöfördelar med att arbeta med återvunnen polyester. För det första minskar vi användningen av olja, som det ju finns begränsade mängder av. Det går också åt mindre energi när man tillverkar från återvunnet material, utsläppen av växthusgaser minskar liksom kemikalieanvändningen. Genom att återvinna minskar vi dessutom uppbyggnaden av sopberg och skadliga utsläpp från sopförbränningsugnar.

Tillsammans med branschen arbetar vi på att utveckla kanalerna för återvinning, så att det i framtiden ska bli ännu lättare att ta vara på utslitna friluftskläder och utrustning.

Läs mer: Återvunnet och återvinningsbart i Eco-Shell