Sök produkt:

Grönlandsvax

Bivax och paraffin i beprövad impregnering

Grönlandsvax är den impregnering som används till alla Fjällrävens G-1000-produkter. Vaxet tillverkas sedan slutet på 60-talet av samma svenska familjeföretag. Receptet är hemligt men ingredienserna enkla: rent paraffin och bivax av hög kvalitet. Det gör Grönlandsvax till en miljövänligare impregnering än kemiskt baserade impregneringsprodukter.

Förutom att vaxet gör produkten vind- och vattenavvisande, ökar det också slitstyrkan och livslängden hos G-1000-väven.

Inga kemiska tillsatser

Paraffin är en oljebaserad råvara. Det är ofarligt att använda och irriterar inte huden – tvärtom har det en mjukgörande effekt och hjälper huden bevara fuktighet och smidighet. Paraffin används både i hudvårdsprodukter, kosmetika och vid fysioterapeutisk behandling av exempelvis ledinflammationer. Bivax framställs helt naturligt, det kommer från biodlingar och är en av biprodukterna (i dubbel bemärkelse) av honungsproduktion.

Hantverksmässig tillverkning

Det är ingen överdrift att säga att tillverkningen av Grönlandsvax är ett rent hantverk. Paraffinet smälts i en stor gryta (det är faktiskt samma gryta som använts sedan 60-talet). När det har uppnått rätt temperatur läggs bivaxkakorna i, och allt blandas runt. Därefter hälls det i formar och får stelna, innan det förpackas i pappaskar.

Idag tillverkar vi cirka 70 000 klossar med Grönlandsvax varje år. Var och en av dem har kokats i samma stora gryta.

Tips: Så vaxar du G-1000-plagg
G-1000: slitstarkt och mångsidigt friluftsmaterial

Det finns inga produkter som matchar urvalet