Sök produkt:

Vårt dunlöfte

Fjällräven har tillverkat dunprodukter i över 40 år och vi är kända över hela världen för att enbart använda dun av högsta kvalitet. När du köper en dunprodukt från Fjällräven kan du också vara helt säker på att dunet tagits fram största omsorg om fåglarnas välbefinnande.

Total spårbarhet

Fjällräven började redan 2009 med att utveckla strikta rutiner och riktlinjer för vår dunhantering och idag har vi en av friluftsbranschens mest genomlysta produktionskedjor med total spårbarhet av dunet – hela vägen från kyckling till färdig dunprodukt. Det är anledningen till att vi fick ett hedersomnämnande för vår dunhantering av Djurskyddet Sverige under 2010.

Etiskt producerat dun av högsta kvalitet

Dunet i Fjällrävens produkter är en biprodukt av livsmedelsproduktion. En ledstjärna för vårt arbete är att fåglarna ska må så bra som möjligt och våra samarbetspartners delar vår syn på ansvarsfull djurhantering. Fåglarnas välbefinnande är den viktigaste ingrediensen i vårt dunlöfte – den andra är att du i våra produkter bara hittar högkvalitativt dun. För att Fjällrävens dun inte ska blandas ihop med dun från andra källor hanteras det i förseglade säckar, som kontrolleras i återkommande tester vid olika moment i produktionskedjan.

På dessa sidor har vi samlat film, texter och bilder som berättar närmare om vårt dunlöfte och hur vi arbetar för att uppfylla det. 

Senaste nytt

Fjällräven rankas högst i branschen

Tack vare vår transparenta process och vår strikta kontroll har vi rankas högst i branschen av organisationen Four Paws.

Global Compact International Yearbook 2014

Fjällräven har som första friluftsföretag bjudits in att medverka i den internationella årsboken för FN:s initiativ Global Compact. Vår dunhantering sätter en ny standard för hela branschen. Läs artikeln

Det finns inga produkter som matchar urvalet

För att få dina paket före julafton, beställ innan: 2015-12-17T15:00 Vi har förlängd returrätt till 15 januari 2016 för beställningar gjorda mellan 20 november - 31 december 2015