Sök produkt:

Samhällsansvar

Vi vill bidra till en bättre värld

Fjällräven har både ett ansvar för och ett intresse i att stärka utvecklingen i de länder och lokalsamhällen vi verkar i. Vårt samhällsansvar tar sig många uttryck, som att verka för förbättrade levnadsvillkor för de som tillverkar våra produkter, samt att genomföra projekt som stärker intresset för friluftsliv och natur. Vi gör även vissa filantropiska insatser där vi stöder utsatta barn och familjer i Östeuropa med varma vinterkläder.

Rättvis produktion och samarbete för förbättrade levnadsvillkor

Vi anser att de som tillverkar våra produkter har rätt att leva ett värdigt liv. Vi hoppas förstås också att de känner stolthet och glädje över sitt arbete. För att bidra till bättre villkor för vi en kontinuerlig dialog med både interna och externa intressenter, och arbetar nära våra leverantörer för att utveckla långsiktigt hållbara produktionsförhållanden.

Väcka och upprätthålla intresset för friluftsliv

Vi är övertygade om att ju fler som vistas ute i naturen, desto fler blir vi som kämpar för att skydda och bevara den. Därför arbetar vi sedan många år med att väcka och upprätthålla intresset för friluftsliv hos så många som möjligt.

Vi vill att fler människor får en stark och positiv relation till naturen genom att själv uppleva den istället för att bara se den på TV eller i böcker. Det är skälet till att vi ordnar evenemang som Fjällräven Classic och Fjällräven Polar. Vi tror att sådana initiativ bidrar till samhället på flera sätt – inte enbart i form av respekt för naturen utan även i termer av hälsa och livskvalitet.

Antal produkter: 4 Visa: Alla
 1. Hjälpverksamhet

  Hjälpverksamhet

  Redan på 1970-talet sedan startade Fjällrävens grundare Åke Nordin ett samarbete med biståndsorganisationen Hoppets Stjärna. Läs mer »
 2. Inspiration till uteliv

  Inspiration till uteliv

  Kärleken till naturen var den gnista som la grunden till företaget och många av våra medarbetare tillbringar så mycket tid som möjligt ute i det fria. Läs mer »
 3. Rättvis produktion

  Rättvis produktion

  För att bidra till bättre arbetsförhållanden för dem som tillverkar våra produkter lägger vi stor kraft... Läs mer »
 4. Sponsring

  Sponsring

  Fjällräven har valt att långsiktigt stödja ett antal organisationer där djur, natur och människor står i fokus. Läs mer »