Sök produkt:

article

Faror på savannen

Många som reser till Afrika vill se kontinentens "Big Five" – den afrikanska elefanten, lejonet, vattenbuffeln, leoparden och noshörningen. Djuren fascinerar och förskräcker, men risken att bli attackerad av något av dem är ytterst liten. Faktum är att de fem riktigt stora hälsofarorna på savannen är malariamyggan, tsetseflugan, UV-strålning, uttorkning och matförgiftning. I värsta fall kan dessa faror faktiskt vara livshotande. Definitivt inte den upplevelse du är ute efter.

Att åka på safari är ett fantastiskt sätt att uppleva djuren och naturen på savannen. Det sista du vill under ett sådant äventyr är förstås att bli sjuk. Här är några tips på hur du undviker några av de verkliga farorna.

Solens farliga strålar

Solen är extremt stark i tropikerna. Med kläder i Micro Travel (MT) skyddar du dig mot solbränna, solsting och farlig UV-strålning (både alfa- och betastrålning). Dessutom bör du alltid använda solskyddsmedel och en hatt med breda brätten, till exempel Fjällrävens Marlin Hat. Om du även bär jacka och byxor i MT-tyg kan du känna dig helt trygg. En annan fördel med MT är att det är mycket lätt och ventilerar riktigt bra.

Små smittbärare

En vanlig sjukdom i tropikerna är malaria, som främst sprids av myggor. Malaria kan vara livshotande om du inte får behandling i tid. Ett sätt att undvika myggbett är att klä sig i långbyxor och en långärmad jacka. De flesta av plaggen i vår Travel-kollektion är tillverkade i Fjällrävens eget material Micro Travel (MT), en blandning av mikropolyamid och kammad bomull som är så tättvävd att moskiterna inte tränger igenom den.

Fjällrävens Travel-jackor är bra exempel på plagg som utformats för att ge skydd och vara bekväma och praktiska under varma resdagar. Hög krage skyddar mot både myggor och sol och många smarta fickor gör dessa till perfekta följeslagare på äventyrsresan.

Packa smart

Om du är ute i stark sol och svettas en hel dag finns det stor risk att du blir uttorkad. Drick rikligt med vatten och ha alltid med dig en praktisk och rejäl väska, till exempel Vintage Shoulder Bag, med vatten, mat och läkemedel.

Du kanske undrar vart all vätska tar vägen. Det mesta svettas du ut, och svetten absorberas av kläderna. Om du väljer plagg i MT slipper du gå runt i fuktiga kläder hela dagen. MT torkar på en tredjedel av den tid det tar för bomull. Kläderna är också i stort sett skrynkelfria, vilket gör dem idealiska för resor och äventyr i varmt klimat.

Du kan lita på dina Micro Travel-kläder

Med rätt utrustning och rätt kunskaper kan du undvika de fem största farorna i Afrika. Fjällrävens Travel-kollektion innehåller kläder och utrustning som gör din resa enklare och bekvämare. Och om du känner dig trygg med din utrustning blir det lättare att njuta av upplevelserna.