Produktegenskaper
  • Välisolerad dunparkas utvecklad för arktiska förhållanden.
  • Robusta, pålitliga detaljer som kan hanteras med tjocka vinterhandskar.
  • Djup stormhuva med avtagbar syntetpälskant.
  • Hängslen låter dig säkra jackan vid kroppen när du inte använder ärmarna.

Visa hela beskrivningen
https://media.fjallraven.se/fjr_product_feature/7323450152550_FW18_fvra_expedition_down_parka_no1_m_21.jpg
https://media.fjallraven.se/fjr_product_feature/7323450152550_FW18_fvqz_expedition_down_parka_no1_m_21.jpg
https://media.fjallraven.se/fjr_product_feature/7323450152550_FW18_fvrd_expedition_down_parka_no1_m_21.jpg
https://media.fjallraven.se/fjr_product_feature/7323450152550_FW18_fvrb_expedition_down_parka_no1_m_21.jpg
https://media.fjallraven.se/fjr_product_feature/7323450152550_FW18_fvrc_expedition_down_parka_no1_m_21.jpg

Vårt dunlöfte

100 procent spårbart högkvalitetsdun

Vårt dunlöfte innebär att du kan vara helt säker på att dunet i våra dunprodukter kommer från fåglar som behandlats väl – det betyder ett totalförbud för levande-plockning, att vi har total kontroll på ursprunget för vårt dun och att det är av högsta kvalitet.
Läs mer
G-1000 is our cornerstone material. We use it in everything from backpacks to jackets and trousers. It’s a densely woven fabric made from 65% polyester and 35% cotton and, by using Greenland Wax, it’s adaptable to a whole variety of different climactic conditions.

G-1000

Anpassat för ett liv i naturen

 Slitstarkt  
 Variera ditt väderskydd med Grönlandsvax
Ventilerande
Läs mer
Made from a mixture of beeswax and paraffin, Greenland Wax is a simple, nature-inspired solution to the challenges faced in the outdoors.

Care & Repair

Så vaxar du G-1000

Grönlandsvax görs av bivax och paraffin och ger ett enkelt, naturligt inspirerat skydd mot vädrets växlingar. De flesta av våra G-1000-material är behandlade med Grönlandsvax när du köper dem, men det är fortfarande bra att veta hur du återimpregnerar och tar bort vaxet för att anpassa ditt plagg efter olika förhållanden.
Läs mer
Numbers is a series of outdoor clothing which you can rely on in surroundings where there is no margin for error.

Numbers

Hållbarhet för generationer

Med Numbers har vi förverkligat en idé om friluftskläder med exceptionellt lång livslängd och låg miljöpåverkan. Kläderna är också konstruerade så att det ska vara lätt att reparera och byta ut detaljer som slits hårdare än plagget som helhet.
Läs mer
Produktbeskrivning
  • Herr
  • Återvunnen|Ekologisk|Spårbart dun|Fluorkarbonfri impregnering
Mycket välisolerad vinterparkas för professionell användning i arktiska förhållanden. Pålitlighet och funktion har varit ledord i utvecklingsarbetet och jackan är från första tråd till sista söm konstruerad för att klara stora påfrestningar och skydda vid långvarig exponering för sträng kyla.

Skärningen är lång och det finns en djup stormhuva med avtagbar syntetpälskant för extra skydd mot isiga vindar. Dragkedjan fram är tvåvägs och döljs bakom en skyddsklaff med knappar som är fastsydda med ripsband. Alla greppdetaljer – knappar och dragkedjekläppar – är överdimensionerade för att kunna hanteras med tjocka handskar.

Flera rymliga fickor på bröstet och nertill ger plats för gps, skidglasögon, extra handskar, etc. och kalla fingrar får ny värme i handvärmarfickor i brösthöjd. Även på insidan finns fickor, och dessutom ett par avtagbara bivackhängslen som gör att du kan ha jackan "på" utan att använda dess ärmar - praktiskt till exempel vid snöskottning och annat svettigt arbete när du inte vill riskera att förlora jackan i en plötslig kastvind. Ärmsluten justeras med kardborre och jackans midja justeras med dragsko.

Huvudmaterial är G-1000 Eco med återvunnen polyester och ekologisk bomull och fyllningen består av etiskt producerat dun. Axlar, ärmar, ryggslut och fickor är förstärkta med G-1000 HeavyDuty Eco och innerväven består av polyamid. I handvärmarfickor och på kragens insida, mot hakan, sitter värmande ull från det anrika väveriet Abraham Moon.

Material och detaljer har valts för att minimera påverkan på miljön - till exempel är de flesta läderdetaljer gjorda av tillvarataget spill - och för att det ska vara enkelt att byta ut utsatta delar, efter år av användande.

Ingår i Fjällräven Numbers-kollektionen.

Produktspecifikation

Vikt: 2 648 g
Viktreferens: i storlek M
Material: G-1000® Eco: 65% polyester, 35% cotton
Material 2: G-1000® HeavyDuty: 65% polyester, 35% cotton
Innermaterial: 100% polyamide
Fyllning: G-Loft Supreme: 100% polyester. 95% goose down, 5% feather
Fyllningsvikt: 650 g
Fill power: 800 CUIN
Juridisk information: Innehåller icke-textilelement av animaliskt ursprung.
Kön: Herr
Familj: Numbers
Skötselråd: 40 °C normal process|får ej torktumlas|får ej blekas|strykning högst 110 °C|får ej kemtvättas|ska tvättas separat|använd inte sköljmedel|gnid in fett i läder regelbundet
Miljöinformation: Återvunnen|Ekologisk|Spårbart dun|Fluorkarbonfri impregnering