Produktegenskaper
  • Slitstark, bekväm vandringsryggsäck utformad för att bära tunga bördor.
  • Unik, prisbelönad träram av FSC-märkt björk.
  • Avlastande höftbälte och ergonomiska axelremmar utformade för män.
  • Enkel att anpassa efter bärarens rygglängd och axelbredd.

Visa hela beskrivningen
https://media.fjallraven.se/fjr_product_feature/F27094_SS18_a_kajka_65_21.jpg
https://media.fjallraven.se/fjr_product_feature/F27094_SS18_b_kajka_65_21.jpg
https://media.fjallraven.se/fjr_product_feature/F27094_SS18_srrb_kajka_65_21.jpg
https://media.fjallraven.se/fjr_product_feature/F27094_SS18_srra_kajka_65_21.jpg
Named after Sweden’s highest mountain, products in this range are developed for challenging treks in varying terrain.

Keb-familjen

Technical Trekking

Keb är en serie tekniska friluftsplagg som är utvecklade för krävande vandringar där rörelsefrihet är lika viktigt som slitstyrka och skydd mot besvärlig terräng. Passformen är noggrant genomarbetad och placeringen av sömmar minskar risken för skav.
Läs mer
Produktbeskrivning
  • Herr
  • Fluorkarbonfri impregnering
Slitstark, bekväm och fylld med funktioner – trots sitt ganska anspråkslösa yttre är Kajka en avancerad vandringsryggsäck i klassisk Fjällräven-anda. Nu uppgraderad med trimmade, ännu bättre funktioner och en nytänkande, världsunik träram som ger avsevärt lägre miljöpåverkan med bibehållen styrka och funktion. Bärsystemet är utformat för att avlasta även mycket tunga bördor och användarvänligt Perfect Fit Adjustment System kan enkelt ställas in för att passa olika kroppar – både rygglängd och bredd mellan axelremmar. Det väl tilltagna höftbältet ger hög bärkomfort under långa vandringsdagar.

Huvudfacket har toppmatning med snölås, stor vertikal öppning på fronten och ytterligare en nertill som gör det lätt att få överblick på utrustningen. Det kan delas i en övre och undre sektion, där den undre har ett Wet/Dry-utrymme som håller isär fuktig och smutsig utrustning från övriga pinaler. Praktiska fickor med dragkedjor finns även på topplocket, sidorna och höftbältet. Topplocket kan tas av och bäras som midje- eller bröstväska när du vill ha extra koll på värdesakerna. Två kompressionsremmar på var sida som fäster i smala stavar för jämn och effektiv kompression, utan att sidfickornas öppningar blockeras. Fästmöjligheter på topplocket och under ryggsäcken. Visselpipa på bröstrem och regnskydd med reflexprint.

Kajka har hyllats av vandrare världen över och även lovordats i fackpress. Bland annat utsågs den till årets produkt 2009 av svenska friluftstidningen Utemagasinet och den blev Bäst i test i finska Retkis stora ryggsäckstest 2011.

Produktspecifikation

Vikt: 3200.00 g
Material: Vinylon F: 100% vinylal
Material 2: 600D 100% polyester. Frame: Birch wood
Volym: 65.00 l
Bredd: 35 cm
Höjd: 76 cm
Djup: 28 cm
Bärsystem: Perfekt passform
Regnskydd: ingår
Juridisk information: Innehåller icke-textilelement av animaliskt ursprung.
Designer: Head of Innovation and Design: Henrik Andersson
Designer comment: Trä är ett fantastiskt material rent funktionellt och sänker dessutom ramens miljöpåverkan till mindre än en tiondel jämfört med aluminium - utan att kompromissa med styrka och utan att addera vikt.
Kön: Herr
Familj: Keb
Skötselråd: mjuk borste och ljummet vatten
Miljöinformation: Fluorkarbonfri impregnering