Sök produkt:

Tre landskap, tre kollektioner

I sverige har jakt inte alltid varit en allmän självklarhet. Under många hundra år var det ett kungligt privilegium, och lägre stånd var förbjudna att jaga.

Landskap som Öland var helt och hållet kunglig jaktmark, och ölänningarnas hundar blev av med ett ben i och med att trebenta hundar inte var så bra jakthundar. Men när allmogen fick rätt att jaga började jakten ta de former som finns idag, där älgjakten fortfarande är den allra heligaste (och mest reglerade) från Dalälven och uppåt.

I norr är jakten än idag som mest folklig, med många lokala jaktlag som täcker enorma områden. Här är det älg eller fågel som gäller, ibland med organiserade drev men oftare på egen hand med lös hund.

Längst i söder hänger de adliga traditionerna fortfarande kvar, med organiserade drevjakter på stora privata marker – ofta i anslutning till gamla gods och gårdar. Här finns fortfarande kronhjort, och mycket dovvilt, rådjur, fågel och vildsvin.

I mitten av Sverige möts både jaktformer och djurarter och i landskapen kring Svealand jagas fågel, hög- och småvilt i alla typer av jaktformer.

Men gemensamt för all jakt är behovet av bra kläder. Och med vår långa bakgrund från nordiskt uteliv har vi skapat tre kollektioner som täcker in våra vanligaste jaktsituationer.

Välkommen till Lappland, Värmland och Sörmland.

För att få dina paket före julafton, beställ innan: 2015-12-17T15:00 Vi har förlängd returrätt till 15 januari 2016 för beställningar gjorda mellan 20 november - 31 december 2015