Sök produkt:

Att älska skogen, inte bara jakten

Det finns alla möjliga typer av jägare, och alla möjliga former av anledningar till varför folk ger sig ut i skogen med laddade vapen. Fjällrävens syn på jakt är inte speciellt dramatisk - att vi gör kläder och utrustning för jakt hör ihop med att vi själva har jagat i alla år. Men jakten har kanske aldrig varit i centrum, utan mer en naturlig del av ett oändligt intresse för friluftsliv, vildmark, skog, växter och djur. 

Vi går ut i naturen året om och lever med den på de villkor som finns. När det är höst, är det också jaktsäsong. Men det är också bärsäsong, vandringssäsong och svampsäsong. Vi älskar helheten. 

Kanske påverkar det oss som jägare. Att inte stirra sig blind på ett viltbefriat pass, utan uppskatta allt det andra. Spåren, luften, maten, samtalen, intrycken och inspirationen är 99% av jakt. Det enstaka skottet är en blygsam minoritet under vårt rika jaktår. 

När det gäller prylar blir det ganska självklart att fokusera våra 55 år av erfarenheter på jaktkläder och lösningar som kanske andas mer Fjällräven, än vad dina andra jaktgrejor gör. Vi är utemänniskor som jagar, och våra kunskaper från tält, ryggsäckar, vandring, material, överlevnad och bistra klimat har skapat ett jaktsortiment som är troget sitt nordiska ursprung - med tradition, funktion, kvalitet och hållbarhet. 

Det är en form av medveten jakt. Där jakten är en del av utelivet. En förlängning av allt vi tror på. Ansvar, närvaro, inspiration, långsiktighet, allemansrätt. Frihet. Och mat!

Att jaga är att äta bra, och lära sig laga ny mat på närskjutet vilt. Här har vi samlat några av våra egna favoriter, enkla recept som går snabbt att lära sig men kanske lång tid att bemästra. Precis som det ska vara.