Sök produkt:

G-1000

– Fjällrävens älskade material, även för jakt

Hos jägare är G-1000 populärt eftersom det är ett extremt tåligt tyg som står emot det mesta av vatten och vind, men som framför allt låter kroppen andas ut värme på ett effektivt sätt. Skulle någon del ändå bli lite blöt torkar det snabbt framför elden, i solen eller i bilen på väg till nästa såt.

Hela historien med G-1000 började 1966, då vi genomförde en klättringsexpedition på Grönland. Erfarenheterna ledde till utvecklingen av den första Grönlandsjackan, i ett tyg som snabbt växte i popularitet bland bergsmänniskor, vandrare och klättrare.  

Det var inte lika tätt som andra funktionskläder, men höll väder och vind ute väldigt effektivt. Dessutom var det slitstarkt, nästan oförstörbart  – och visade sig bli ännu vackrare med åren.

Sköter man om sitt G-1000-plagg kan det hålla i generationer, något vårt skrädderi i Örnsköldsvik kan vittna om då många människor sänder in sina ärvda plagg för en översyn och genomgång.

Tricket är att vaxa tyget med vårt speciella Grönlandsvax, som är en blandning av bivax och paraffin. Du kan vaxa hur många gånger som helst, det blir bara bättre - och gärna på utsatta delar som axlar och knän, men låta ryggen vara luftig. 

Till den varmare årstiden tvättar man enkelt ur vaxet, och får tillbaka en högre ventilation. Ett enkelt, tåligt och mycket lojalt tyg.

Så självklart finns G-1000 även i våra jaktkläder. Här har vi dock tagit fram en borstad, tystare variant som heter G-1000 Silent Eco. Och i kombination med stretch och genomtänkta detaljer i huva, förvaring och ärmar skapar G-1000 basen i några av höstens absolut intressantaste jaktnyheter.