Produktegenskaper
  • Lätt och flexibel ryggsäck för lättviktsvandring och stugturer.
  • Sydd i slitstark G-1000 Eco och G-1000 HeavyDuty Eco.
  • Toppmatat huvudfack med extra access via dragkedja på sidan.
  • Skönt bärsystem med lätt stoppade axelremmar, höftbälte och lättviktsram.
  • Rymlig ficka i topplocket.

Visa hela beskrivningen
https://media.fjallraven.se/fjr_product_feature/F54700_SS18_b_abisko_tarp_21.jpg
G-1000 is our cornerstone material. We use it in everything from backpacks to jackets and trousers. It’s a densely woven fabric made from 65% polyester and 35% cotton and, by using Greenland Wax, it’s adaptable to a whole variety of different climactic conditions.

G-1000

Anpassat för ett liv i naturen

 Slitstarkt  
 Variera ditt väderskydd med Grönlandsvax
Ventilerande
Läs mer
Made from a mixture of beeswax and paraffin, Greenland Wax is a simple, nature-inspired solution to the challenges faced in the outdoors.

Care & Repair

Så vaxar du G-1000

Grönlandsvax görs av bivax och paraffin och ger ett enkelt, naturligt inspirerat skydd mot vädrets växlingar. De flesta av våra G-1000-material är behandlade med Grönlandsvax när du köper dem, men det är fortfarande bra att veta hur du återimpregnerar och tar bort vaxet för att anpassa ditt plagg efter olika förhållanden.
Läs mer
The lightweight Abisko collection is geared towards day hikes and cabin-to-cabin trekking.

Abisko-familjen

Lightweight Trekking

Vid foten av fjället Nuolja i Lappland ligger fjällbyn Abisko. Det här är slutdestination för Fjällräven Classic och även nordlig ändpunkt för välkända vandringsleden Kungsleden. Nationalparken och fjällen runt omkring inbjuder till dagsturer och det är också för sådana lätta dagsvandringar som vi utvecklat Abisko-familjen.
Läs mer
Produktbeskrivning
  • Unisex
  • Ekologisk|Återvunnet|Fluorkarbonfri impregnering
Lätt och flexibel ryggsäck för lättviktsvandring och stugturer. Sydd i slitstark G-1000 Eco och G-1000 HeavyDuty Eco med återvunnen polyester och ekologisk bomull. Skön att bära med lätt stoppade axelremmar, höftbälte och en lättviktsram som håller ner vikten. Slimmad profil och tajt passform gör den perfekt för snabba dagsturer, samtidigt är den rymlig och stadig nog för att bära utrustning för ett par nätters övernattning. Praktisk också på resan eftersom den när den är tom kan komprimeras till ett nästan helt platt paket i botten på en större väska.

Huvudfacket är toppmatat och en extra dragkedja på höger sida ger snabbaccess till innehållet. Inuti huvudfacket finns en säkerhetsficka. Topplocket kan höjas – t. ex. för att spänna fast ett liggunderlag – och har två fickor. En frontficka med dragkedja och en expanderbar sidficka med remjustering som låter dig ha en dricksflaska nära till hands. Dessutom finns fäste för vandringsstavar, med en ögla och en stålhake i kompressionsremmen på vänster sida, och öglor på höftbältet låter dig fästa t. ex. en liten kameraväska nära till hands. Ryggsäcken är också förberedd för vätskesystem (ingår ej).

Ryggsäcksväven är vaxad och står emot väta men ett medföljande regnskydd skyddar mot mer ihållande regn.

Produktspecifikation

Vikt: 1400 g
Rygglängd: kort (40-49 cm)
Material: G-1000® Eco: 65% polyester, 35% cotton
Material 2: G-1000® HeavyDuty Eco S: 65% polyester, 35% cotton
Volym: 35 l
Bredd: 28 cm
Höjd: 61 cm
Djup: 26 cm
Bärsystem: Fixerad
Regnskydd: ingår
Juridisk information: Innehåller icke-textilelement av animaliskt ursprung.
Kön: Unisex
Familj: Abisko
Miljöinformation: Ekologisk|Återvunnet|Fluorkarbonfri impregnering