Produktegenskaper
  • Extra starkt fyra säsongers tunneltält optimerat för utsatta förhållanden.
  • Full höjd i hela innertältet och den stora absiden.
  • Huvudabsiden har två ingångar och gott om plats för utrustning.
  • En extra absid med ingång i fotänden ger ytterligare plats för utrustning.
  • Robusta detaljer som utformats för pålitlighet och hanterbarhet i kyla.

Visa hela beskrivningen
https://media.fjallraven.se/fjr_product_feature/F53604_SS18_srra_keb_endurance_4_21.jpg
Your tent is your home in nature, so take care of it accordingly. Buy our tents from Fjällräven Online Store.

Care & Repair

Skötsel av ditt tält

Ditt tält är ditt hem i naturen, så det är viktigt att sköta om det. Ett väl omhändertaget tält är skillnaden mellan en natt att minnas eller en natt du helst vill glömma. 
Läs mer
Named after Sweden’s highest mountain, products in this range are developed for challenging treks in varying terrain.

Keb-familjen

Technical Trekking

Keb är en serie tekniska friluftsplagg som är utvecklade för krävande vandringar där rörelsefrihet är lika viktigt som slitstyrka och skydd mot besvärlig terräng. Passformen är noggrant genomarbetad och placeringen av sömmar minskar risken för skav.
Läs mer
Produktbeskrivning
  • Unisex
  • Fluorkarbonfri impregnering
Extra starkt och tryggt fyra säsongers tunneltält optimerat för utsatta förhållanden och tuff terräng. Full höjd i hela innertältet och den stora huvudabsiden gör tältlivet bekvämt, inte minst när hårt väder håller en inomhus. Perfekt för avancerade vinterturer och tältning ovanför trädgränsen, och samtidigt tillräckligt lätt för att få plats i en vandringsryggsäck.

Alla material och detaljer är noggrant utvalda för pålitlighet och hanterbarhet i kyla. Så är till exempel justeringar och dragkedjedragare dimensionerade för att kunna hanteras med vinterhandskar, tältlinorna med invävd reflextråd är extra kraftiga och har dubbla justeringar, och marköglorna stora nog för att förankras med skidor eller stavar när du tältar på snö. Tältspikarna är också extra långa och breda för bästa fäste i besvärlig terräng. Reflexer vid ventiler och dörrar gör det enklare att hitta tillbaka till tältet.

Ytter- och innertält sitter ihop så innertältet skyddas från väta under uppslagningen. Bågkanalerna är färgkodade för smidig hantering, och möjligheten att använda dubbla tältbågar (ett tillbehör) gör att tältet klarar ännu högre vindstyrkor och större snölast på taket.

Den extra stora absiden har gott om plats för utrustning, matlagning och andra bestyr. Två ingångar gör det lätt att ta sig in och ut och ger möjlighet att använda läsidans dörr i hårt väder. En extra absid i fotänden av tältet ger ytterligare en ingång samt plats för utrustning. Inuti är tältet rymligt med generös sitthöjd. Torklina i huvudabsid och innertält samt flera nätfickor som håller ordning på småprylar. Dessutom finns fästpunkter för näthyllan Gear Loft (ett tillbehör) i innertaket.

Stora, högt placerade ventiler ger utmärkt luftflöde och minimerar kondens. Alla öppningar har finmaskigt myggnät och kan täckas med tältväv på utsidan om tältet används i snö eller sand. I varmt väder kan dörrarna fästas i halvöppet läge – dragkedjorna har en självlåsningsfunktion som inte pressas upp av en plötslig kastby – för extra ventilation utan att regn tränger in i innertältet. Myggnät i yttertältsdörrarna håller merparten av insekterna borta från absiden, praktiskt vid matlagning eller om en fyrbent vän vistas där.

Yttertältet är sytt i Fjällrävens nya, högpresterande TripleRip nylonvävar. Dess innovativa konstruktion kombinerar två vävtjocklekar för optimerad styrka i förhållande till vikt; 40 denier upptill med 70 deniers förstärkningar nertill där slitaget från terrängen är som högst. Precis som alla Fjällrävens tält är Keb Endurance 4 tillverkat helt utan PVC-plast och giftiga flamskyddsmedel, och impregneringen är fluorkarbonfri.

Produktspecifikation

Vikt: 6000 g
Viktreferens: Total: 6000 g/Minimum: 5110 g
Personer: 4
Säsonger: 4-årstider
Packstorlek: Length: 47 cm / Diam: 25 cm
Material yttertält: 40D TripleRip Sil/Sil 3000 mm 100% polyamide
Material innertält: 30D Ripstop DWR 100% polyamide
Myggnät: 20D No-see-um mesh 100% polyester
Golvmaterial: 70D PU 10000 mm 100% polyamide
Bågmaterial: DAC Pressfit
Bågdiameter: 10.2 mm
Leveransomfattning: DAC V-pinnar medium
Kön: Unisex
Familj: Keb
Miljöinformation: Fluorkarbonfri impregnering