Produktegenskaper
  • Skridskoryggsäck i tålig, vattenavvisande G-1000 Original.
  • Rullstängning upptill.
  • Vattentät innerväska som kan användas separat.
  • Slitstark förvaringspåse för skridskor medföljer.
  • Förberedd för vätskesystem.

Visa hela beskrivningen
https://media.fjallraven.se/fjr_product_feature/F53604_SS18_srqz_keb_endurance_4_21.jpg
G-1000 is our cornerstone material. We use it in everything from backpacks to jackets and trousers. It’s a densely woven fabric made from 65% polyester and 35% cotton and, by using Greenland Wax, it’s adaptable to a whole variety of different climactic conditions.

G-1000

Anpassat för ett liv i naturen

 Slitstarkt  
 Variera ditt väderskydd med Grönlandsvax
Ventilerande
Läs mer
Made from a mixture of beeswax and paraffin, Greenland Wax is a simple, nature-inspired solution to the challenges faced in the outdoors.

Care & Repair

Så vaxar du G-1000

Grönlandsvax görs av bivax och paraffin och ger ett enkelt, naturligt inspirerat skydd mot vädrets växlingar. De flesta av våra G-1000-material är behandlade med Grönlandsvax när du köper dem, men det är fortfarande bra att veta hur du återimpregnerar och tar bort vaxet för att anpassa ditt plagg efter olika förhållanden.
Läs mer
Produktbeskrivning
  • Unisex
  • Ekologisk|Återvunnen|Fluorkarbonfri impregnering
Välutrustad skridskoryggsäck i tålig, vattenavvisande G-1000 Eco med vattentät packpåse. Många genomtänkta funktioner och säkerhetsdetaljer gör den till ett perfekt val på långfärdsskridskoturen, och med avtagbara skridskodetaljer passar den också för annat friluftsliv. Till säkerhetsdetaljerna hör ett förlängningsband, så kallad linfångarrem, som fäster på axelremmarna med tryckknappar och ger snabb åtkomst till räddningslinan. Hit räknas också en grenrem som fäster under botten på ryggsäcken samt med ett par spännen på höftbältet. Grenremmen kan tas av om ryggsäcken ska användas i andra sammanhang, eller surras i ett av stavfästena för att inte vara i vägen. En urtagbar, vattentät packpåse håller ombyteskläder torra vid eventuellt dopp. Packpåsen ger också flytkraft och den gula färgen gör det lätt att hitta inuti. Behöver du påkalla uppmärksamhet finns en liten visselpipa integrerad i bröstremmens spänne.

Huvudfacket är toppmatat och har rullstängning. Utanpå säcken finns fästen för teleskopstavar, ett par sidfickor i nättyg med plats för räddningslina och en större frontficka som rymmer exempelvis förstärkningsplagg. Till ryggsäcken medföljer också ett separat skridskofodral som skyddar skridskorna under transport och som även skyddar ryggsäcken från vassa skenor.

Bärsystemet har bekväm ryggplatta i snö- och vattenavvisande G-1000 Eco. Höftbältet knäpps asymmetriskt på vänster sida - det ger färre detaljer mitt fram som kan fastna vid eventuell isräddning ur vak. På höftbältet finns också ett par lättåtkomliga fickor för snacks och småsaker.

Produktspecifikation

Vikt: 1320.00 g
Rygglängd: kort (40-49 cm)
Material: G-1000® Eco: 65% polyester, 5% cotton
Material 2: 500D 100% polyamide
Volym: 40.00 l
Bredd: 32 cm
Höjd: 60 cm
Djup: 24 cm
Bärsystem: Fixerad
Regnskydd: ingår
Juridisk information: Innehåller icke-textilelement av animaliskt ursprung.
Kön: Unisex
Skötselråd: mjuk borste och ljummet vatten
Miljöinformation: Ekologisk|Återvunnen|Fluorkarbonfri impregnering