Sök produkt:

article

Fyra varianter av G-1000

G-1000 är Fjällrävens eget slitstarka och mångsidiga material, en väl beprövad friluftsklassiker som gör dig redo för alla typer av äventyr, under alla årstider.

Det tätt vävda tyget är gjort av 65% polyester och 35% bomull som vaxats med Grönlandsvax. Kombinationen gör G-1000 extremt slitstarkt, riktigt välventilerande och dessutom vind- och vattenavvisande. G-1000 är även myggsäkert (gäller dock inte G-1000 Lite) och ger ett nästan hundraprocentigt skydd mot solens ultravioletta strålar (UVA och UVB). Perfekt när du vill upptäcka naturens storhet, utan begränsningar.

G-1000 kommer i fyra varianter, där alla delar originalvävens fördelar men även har sina egna specifika egenskaper. Ett par av dem finns även i Eco-versioner med återvunnen polyester och ekologisk bomull. Vår ekobomull kommer från certifierade gårdar och har den fiberlängd som krävs för att kunna tillverka ett riktigt tåligt tyg. Det gör att de ekologiska vävarna håller samma höga slitstyrka och funktionalitet som övriga vävar.

G-1000 Original – det slitstarka originalet

65% polyester, 35% bomull. G-1000 Original är det ursprungliga receptet för Fjällrävens sköna friluftskläder. Från början en tältväv som var för tung för lättviktstält. Testad under allt från arktiska och subarktiska expeditioner till fikapauser på skrovliga stenar i skogsgläntor.

Finns i Eco-version: G-1000 Eco

G-1000 Silent – Tyst och mjukt

65% polyester, 35% bomull. G-1000 Silent är en borstad variant av originalväven och ett mjukt och tyst material. Borstningen försvagar förvisso väven något, men i gengäld får du plagg som inte prasslar, vilket är praktiskt bland annat under jakt och viltvård. Det passar också bra i kläder som ska användas lika mycket på jobbet som ute terrängen.

G-1000 Lite – Lätt och svalt

65% polyester, 35% bomull. G-1000 Lite väger mindre och är svalare än originalväven, vilket gör det till ett bra val i lättare vandringsplagg för sommarbruk och i reskläder som ska tåla strapatser. Tyget är vävt med ripstop-trådar, vilket gör att slitstyrkan är hög trots materialets relativt låga vikt. Observera att G-1000 Lite inte är myggsäkert.

G-1000 HeavyDuty – ett ännu starkare tyg

G-1000 HeavyDuty är en extra tålig version av tyget som är praktiskt taget outslitlig (tester i laboratorier har gett extremt goda resultat). Vi använder det i ryggsäckar och väskor, och som förstärkning på plagg med extraordinära krav på hållbarhet.

Finns i Eco-version: G-1000 HeavyDuty Eco