Sök produkt:

article

G-1000 oftast ett bättre val

Många tar på sig en vattentät ”teknisk” skaljacka av bara farten. Men den som vandrat eller åkt skidor i ett tejpat, laminerat plagg har ofta upptäckt att det blir för tätt. Membranet som gör skaljackan vattentät hinner inte släppa ut den kroppsfukt som bildas när du rör dig, och du blir blöt inifrån istället.

Därför har erfaret friluftsfolk under årtionden istället valt plagg i G-1000. Det skyddar mot blåst och står även emot lätta skurar. Om väven skulle bli blöt torkar den fort. Samtidigt ventilerar G-1000 bättre, så du blir inte lika svettig som med ett helt vattentätt plagg. Jämfört med membranplagg är G-1000 också mycket mer slitstarkt. Väven tål naturens ibland vassa kanter och klarar även glödloppor från en lägereld.

För alla årstider

På sommaren är G-1000 ett utmärkt val i alla lägen utom under dagar med ihållande regn. Då kan du stärka upp med ett ultralätt regnplagg. Vintertid ger G-1000 ett pålitligt skydd mot snö och hårda vindar och ventilationen gör att du minskar risken för att bli nerkyld av blöta underkläder. Dessutom är det lätt och smidigt att röra sig i.

Läs mer om de fyra varianterna av G-1000.