Sök produkt:

article

Genomför Fjällräven Classic med guide

I år kan vi erbjuda ett begränsat antal guidade starter i Fjällräven Classic. Det gör vi för dig som vill vandra tillsammans med andra, för hela kompisgänget eller varför inte som sommarens familje-aktivitet? Genomför Fjällräven Classic med guide, njut av vandringen samtidigt som du får lära dig allt väsentligt om fjällvandring och fjällvett, allt i härligt sällskap av likasinnande.

Under vandringen kommer er guide att lära ut praktisk kunskap om friluftsliv, bland annat hur man använder karta och kompass, sätter upp tält och använder köket. Ni går också igenom allemansrätten, efter vandringen får du, förutom din medalj för genomförd vandring, även ett diplom som styrker din kunskap om denna unika möjlighet till friluftsliv.

Du kommer också att lära dig mycket om naturen och området kring Kungsleden genom den kunskap som guiden och de personer ni möter längs leden delar med sig av.

Kiruna

När du kommer till Kiruna möts du vid tåget eller på flygplatsen av våra funktionärer och åker med vår egen buss till Fjällräven Classics incheckning. Här registrerar du din ankomst och hämtar ut den utrustning som ingår i Fjällräven Classic.

Alldeles i närheten ligger Camp Ripan som är en mötesplats för många av deltagarna i Fjällräven Classic. Här träffar du din guide och ni samlas i gruppen för att lära känna varandra och förbereda er inför vandringen. Ni går igenom utrustningen, testar era kök och guiden lär ut hur du bäst packar din ryggsäck. Gemensam middag och övernattning sker på Camp Ripan.

Efter en gemensam frukost finns tid att göra en sista kontroll av din packning och ryggsäck innan det är dags att ge sig av mot starten. Om du behöver komplettera din utrustning finns möjlighet till det i den tillfälliga Naturkompaniet-butiken på incheckningsområdet. Där kan du även passa på att få dina fötter tejpade, vaxa dina vandringsbyxor eller mingla i caféet.

Det bagage som du vill få transporterat till målet i Abisko lämnar du till vår bagagehantering. Vår Fjällräven Classicbuss tar dig och de övriga i din grupp till Nikkaluokta i god tid för er start kl. 13.00 den 8 augusti.

Vandringen

Vandringen går i en av världens vackraste fjällmiljöer, genom hisnande fjälldalar och frodiga ängar. Under vägen passerar ni bland annat de mäktiga Kebnekaisemassiven, det krävande och karga Tjäktjapasset och fjällhedarna vid Alesjaure. Mer utförlig information om varje etapp finns här.

Er guide anpassar tempot på vandringen och lägger in pauser utifrån gruppens nivå. Förutom den säkerhet som det ger att vandra med en guide, kommer ni att passera sex stycken checkpoints längs med leden. I en del av dem kan du fylla på med mat och gas, eller ta en skön bastu, vid varje checkpoint finns våra sjukvårdare.

Väder, vind och ni i gruppen avgör hur länge ni kommer att vara ute på leden innan ni når Abisko. Känner ni er starka och förutsättningarna är goda är det mycket möjligt att ni når målet efter fem dagar vilket är det guiden planerar för, med det är också möjligt att det blir 6 dagar. I målet vid Abisko Turiststation där vandringen avslutas får du din välförtjänta medalj och efter att glädjeruset lagt sig något kan du och resten av gruppen koppla av med något att dricka i Trekkers Inn och applådera in nästa vandrare i mål.

Vid målområdet hämtar du ut ditt personliga bagage som du lämnade in före start. Bagaget lämnas ut dygnet runt mot uppvisande av vandringspasset. Beroende på vilken tid ni når målet äter ni middag tillsammans i Restaurangen och kan njuta av bekvämligheter så som varm dusch och bastu på fjällstationen där ni också övernattar.

Abisko

Efter avslutad vandring tillbringar du en dag i Abisko där det finns mycket att se och göra. Tillsammans med guiden avslutar ni ert gemensamma äventyr med ett besök i nationalparken och Naturum som bland annat visar en utställning om Abisko nationalpark och dess geologi, flora, fauna, klimat och kulturhistoria.

I målområdet kring Abisko Fjällstation kan du dela erfarenheter ifrån leden med andra deltagare i Fjällräven Classic i Trekkers Inn som serverar mat och dryck och bjuder på underhållning och livemusik. Det finns även möjlighet att komplettera din utrustning inför nästa vandring. Enkel middag i Trekkers Inn och övernattning på Abisko Fjällstation. Nästa dag tar du buss tillbaka till Kiruna flygplats eller en promenad till tågstationen för hemfärd.

I resan ingår:

• Anmälningsavgift i Fjällräven Classic

• Middag, frukost och övernattning i stuga på Camp Ripan dagen före start

• Lunchpaket för startdagen

• Två övernattningar, inklusive middag och frukost på Abisko Fjällstation efter målgång

• Lunch på Abisko Fjällstation dagen efter målgång

• Transport från Kiruna flygplats och Kiruna järnvägsstation till Camp Ripan/Högalidsskolan som är samlingspunkt för Fjällräven Classic samt transport från Camp Ripan/ Högalidsskolan till starten i Nikkaluokta.

• Transport av ett bagage från Kiruna till Abisko

• Vandringsguide före, under och efter vandringen *

• Karta och plastficka

• Vandringspass

• Gas, bensin eller T-röd. Gasen är Primusgas för kök med standardiserad skruvventil. Använder du bensin eller T-röd ska du ha med dig en flaska till bränslet.

• Mat och bröd för hela vandringen. Maten är frystorkad och tillagas genom att hälla kokande vatten direkt i förpackningen.

• Diplomering i allemansrätt

Pris per person: 8960 kr

Minst 8 och max 10 deltagare per grupp. Vid inställd avgång på grund av för få anmälda erbjuds du din bokningsavgift utöver anmälningsavgiften i Fjällräven Classic tillbaka. Du har då möjlighet att delta i Fjällräven Classic utan guide eller sälja din startplats på Fjällrävens diskussionsforum.

Anmälan

Anmälan per e-post till info@aktivut.se med namn, adress, telefonnummer. Bekräftelse och faktura skickas.

Avbokning

Vid bekräftelse skickas en faktura på bokningsavgiften. Vid avbokning till och med 60 dagar innan genomförande återbetalas bokningsavgiften förutom den del som avser själva anmälningsavgiften i Fjällräven Classic.

Vid avbokning senare än 60 dagar innan genomförande återbetalas 50 % av bokningsavgiften som överstiger anmälningsavgiften i Fjällräven Classic. Vid avbokning mindre än 30 dagar före genomförande tas full betalning ut.

Viktig information om Fjällräven Classic

Läs om regler och obligatorisk personlig utrustning här.