Sök produkt:

Materialguider

Funktionella, slitstarka och tidlösa

Många av de material vi använder utvecklas här hos oss eller i nära samarbete med våra partners. Med vår långa erfarenhet av uteliv menar vi att vi vet vad som krävs för att ta fram hållbara och funktionella material. Det är grunden för vår produktutveckling: kännedom om den faktiska användningen och produkterna i sig.

Hållbarhet, vårt mest grundläggande krav

Vårt mest grundläggande krav är att materialen skall hålla extremt länge och tåla tuff behandling. Vi anser att våra kläder och vår utrustning skall kunna följa med dig genom åren, sättas på prov om och om igen utan att svika dina förväntningar och krav för att en dag bli dina barnbarns favoriter. Många kallar därför vår utrustning för generationsprodukter. Det gör oss glada.

Olika typer av material

För att kunna tillmötesgå olika typer av krav använder vi olika typer av vävar som samtliga är anpassade för uteliv. På denna sida kan du läsa mer om våra material och deras speciella egenskaper. Allt från den slitstarka och anpassningsbara G-1000 väven och den svala och snabbtorkande MicroTravel väven till vårt högkvalitativa dun och legendariska Vinylon F.