Sök produkt:

Hållbart uppdrag

Så skapades Keb Eco-Shell-serien

När Keb-serien skulle utökas med vattentäta skalplagg gav utvecklingsavdelningen sig själv en utmaning: skapa högfunktionella vattentäta skalplagg med lägsta möjliga påverkan på miljön. Det här är berättelsen om hur Keb Eco-Shell blev till. 

Designern Peter Lindblom tar tag i en dragkedja på skaljackan och kontrollerar hur dragaren glider längs öppningen. Henrik Andersson, design- och utvecklingsansvarig på Fjällräven, får agera provdocka och lyfter tålmodigt armarna, vänder sig om enligt Peters instruktioner. En välbekant doft av rök sprider sig inne på designkontoret.

– Det är nog någon som gjorde upp en eld sista gången jackan var ute på test. Den här jackan har varit med om en hel del, säger Peter Lindblom och ler.

Jackan han drar i är Fjällrävens senaste tillskott i Keb-familjen; Keb Eco-Shell Jacket. En modern, minimalistisk skaljacka för tuffast tänkbara förhållanden på fjället. Men också Fjällrävens svar på frågan hur världens mest funktionella vattentäta plagg som också är miljömässigt hållbart kan se ut.

Ett resultat av tre års envist utvecklingsarbete.

Den första generationen Eco-Shell-plagg kom 2011. Samtidigt arbetade Fjällräven vidare med den tekniska Keb-familjen med plagg för alpin vandring och krävande terräng. Den grundläggande idén med Keb har hela tiden varit att utveckla ett system av plagg som fungerar tillsammans, och snart väcktes tanken på att även ta fram vattentäta skal, som ett komplement till jackorna och byxorna i G-1000 och stretch.

Och det skulle inte vara vilka skalplagg som helst:

– Vi bestämde oss för att utveckla den mest funktionella serien vattentäta hardshells som någonsin skapats, utan att för ett ögonblick kompromissa med hållbarhet, förklarar Henrik Andersson. Vi vill inte att våra produkter ska ha onödig negativ påverkan på miljö och djurliv. Högsta funktion och minsta miljöpåverkan har samma prioritet, inte förrän båda aspekterna är uppfyllda är vi nöjda med en produkt.

Med det målet började ett intensivt utvecklingsarbete.

Själva kärnan i de nya plaggen är så klart materialet, Eco-Shell. Ett nyutvecklat membranlaminat med högsta prestanda när det kommer till vattentäthet och andningsförmåga, och som är vävt så att det stretchar och därför ger en helt ny följsamhet åt plaggen. Men den verkliga poängen är att alla tre lager är tillverkade i polyester, delvis återvunnen, vilket ger en stor fördel när plagget i framtiden kan återvinnas, samt att plaggen klimatkompenseras och impregneras helt utan fluorkarboner.

Varför vill ni undvika fluorkarboner?

– Fluorkarboner är skadliga för miljön, de ackumuleras i biologiska organismer och finns kvar extremt länge i grundvattnet och i naturen, säger Henrik Andersson. Fluorkemi är komplext, och det är ännu inte förbjudet att använda de flesta typer av dessa ämnen, men vi väntar inte på förbud – vi vill inte använda fluorkarboner i våra produkter.

Vilka kompromisser gör man när man väljer fluorkarbonfri impregnering?

– Rent funktionsmässigt; inte avgörande kompromisser. Vattentätheten kommer från membranet, det impregneringen gör är att hålla ytan på plagget så torr som möjligt. En fluorkarbonfri impregnering är också vattenavvisande – däremot är den inte lika avvisande mot fett och smuts som traditionella impregneringar och den behöver förnyas lite oftare. 

Proffsanvändare testar prototyper

Jackan som Henrik och Peter provar av på kontoret är en av tio prototyper som utvecklingsavdelningen låtit Fjällrävens testteam nagelfara under utdragna fälttest. Gruppen anförs av produktspecialist Johan Skullman och består av bergsguider, hundspannsförare och yrkesfolk som vistas ute dagarna i ända, och som tagit med Eco-Shell-plaggen på vandring, skidbestigningar och vanliga skidturer. Och på en mängd andra vardagligare utevistelser.

Plaggen har varit uppe på Kebnekaise (så klart, det är ju ändå härifrån kollektionen hämtat sitt namn), stretat i yrsnö och motvind på lappländska fjällvidder, klättrat i ösregn, utstått köldknäppar på Svalbard och djupsnö i Japan. Men också använts under utvecklingsavdelningens egna turer, både på fjäll och i hemmaskogar.

– För att förstå hur ett plagg fungerar i verkligheten, med allt från material och skärning till fickornas placering, måste man vara ute och använda dem – både i extrema miljöer och i vardagligare, säger Henrik Andersson. Sen gör vi förstås även labbtester, där slitstyrka, vattentäthet och teknisk prestanda hos materialen analyseras. 

Ett arbete utan deadline

I höst och vinter syns resultatet för första gången ute i butik. Henrik Andersson förklarar processen.

– När vi jobbar med den här typen av projekt har vi ingen deadline. Ingen press på att det ska vara färdigt till en viss höst- eller vårkollektion. Om det ska bli den bästa möjliga produkten får det ta den tid det tar.

Hur har ni tänkt designmässigt?

– Funktion och form är ingen motsats. Om man drar de första pennstrecken utifrån vilka nödvändiga funktioner plagget ska ha, brukar det hela falla på plats. Det finns inte en enda sak på jackan som inte sitter där av en anledning – det gäller allt från ventilation och fickor till huva och justeringar, säger Peter Lindblom. 

Anoraken redan på prispallen

Den nya kollektionen består av en jacka, en anorak och en byxa, alla i herr- och dammodell. Dessutom finns en längre, lätt fodrad parkas och ett par högt skurna hängselbyxor. Plaggen ska både kunna fungera för sig själva och tillsammans – och framförallt kunna kombineras med övriga kläder i Keb-familjen, förklarar Peter Lindblom.

– Skalbyxorna är till exempel skurna så att de ska kunna dras över en vandringsbyxa i G-1000, som förstärkning mot väta när vädret plötsligt blir bistert. Alla skärningar är genomarbetade för bästa passform – det är kroppsnära men finns ändå plats för värmande lager under.

– Det har varit en utmaning att göra jackan så lätt som möjligt samtidigt som den ska tåla tuffa förhållanden, ha maximal rörelsefrihet och minimal miljöpåverkan.

Nu är Keb Eco-Shell Jacket och de andra plaggen på plats i butik, de har visats upp på mässor och fått en första tidig respons från friluftsbranschen – bland annat en hedrande ISPO Award för anoraken. Är Peter och Henrik nöjda?

– Ja, absolut. Vi har lyckats skapa plagg som är mångsidigt funktionella och responsen från testteam och tidiga användare har varit enormt bra. Det som gör oss riktigt nöjda är att vi lyckats med detta samtidigt som vi minimerat miljöpåverkan, säger Henrik Andersson.

För att få dina paket före julafton, beställ innan: 2015-12-17T15:00 Vi har förlängd returrätt till 15 januari 2016 för beställningar gjorda mellan 20 november - 31 december 2015