Sök produkt:

G-1000

Ett av världens bästa friluftsmaterial

G-1000 år vårt eget slitstarka och mångsidiga material, en väl beprövad friluftsklassiker som gör dig redo för alla typer av äventyr, under alla årstider och i alla klimat – från tropiker till polarområden. Det tätt vävda tyget (65 procent polyester och 35 procent bomull av högsta kvalitet) har behandlats med Grönlandsvax. Kombinationen gör G-1000 till ett av världens bästa friluftsmaterial med en rad starka egenskaper:

• Slittåligt G-1000 är mycket motståndskraftigt mot slitage vilket i kombination med låg vikt gör det till ett utmärkt val både för resor och friluftsliv.

Vattenavvisande Med Grönlandsvax blir G-1000-kläderna mycket motståndskraftiga mot regn och väta. Det gör att du kan behålla ditt plagg på under korta regnskurar. Blir väven ändå blöt torkar den snabbt.

• Vindtätt Den hårt vävda väven gör G-1000 i det närmaste helt vindtätt. Med impregnering av Grönlandsvax ger väven ett fullgott skydd mot bitande vind.

• Andningsförmåga En av G-1000-vävens främsta egenskaper är dess överlägsna ventilation – den släpper effektivt ut kroppsfukt, vilket är särskilt praktiskt vid ansträngande aktiviteter.

• Anpassningsbart Förläng livslängden och anpassa funktionaliteten hos ditt G-1000 plagg med mer eller mindre vax.

• UV-skydd Väven ger ett nästan hundraprocentigt skydd mot solens ultravioletta strålning (UVA och UVB) och minskar därmed risken för att du bränner dig.

• Myggsäkert Det tätt vävda tyget håller stickande myggor och andra flygfän borta från huden – praktiskt både på fjället och i skogen, eller på resa i varma länder. (G-1000 Lite är dock inte myggsäkert.)

Antal produkter: 3 Visa: Alla
 1. G-1000 oftast ett bättre val

  G-1000 oftast ett bättre val

  Många tar på sig en vattentät ”teknisk” skaljacka av bara farten. Men den som vandrat eller... Läs mer »
 2. Fyra varianter av G-1000

  Fyra varianter av G-1000

  G-1000 är Fjällrävens eget slitstarka och mångsidiga material, en väl beprövad friluftsklassiker som... Läs mer »
 3. En friluftsklassiker blir till

  En friluftsklassiker blir till

  På 1960-talet var friluftskläder inte lika funktionella som de är idag. Det blev tydligt bland... Läs mer »
 
För att få dina paket före julafton, beställ innan: 2015-12-17T15:00 Vi har förlängd returrätt till 15 januari 2016 för beställningar gjorda mellan 20 november - 31 december 2015