Sök produkt:

Hydratic

- ventilerande och vattentätt

Vatten- och vindtäta kläder i Hydratic släpper ut kroppens fukt så att du minskar risken att bli blöt av svett samtidigt som de stänger ute regn och väta.

Våra plagg i Hydratic skyddar mot vind, vatten och snö, samtidigt som det släpper ut så mycket kroppsånga som möjligt (något som många kallar för att kläderna "andas"). Hydratic har mikroskopiskt små porer som är tusentals gånger mindre än en vattendroppe men hundratals gånger större än vattenånga vilket gör att den släpper ut fukt. På så vis blir kläder i Hydratic helt vattentäta utan att du blir svettig.

Vattentätt

Vattentätheten mäts i vattenpelare och innebär att man testar hur mycket tryck textilen tål innan det börjar läcka. Ju högre vattenpelare desto högre tryck klarar tyget. 1 000 millimeters vattenpelare räknas rent tekniskt som vattentätt, men detta är inte på något sätt tillräckligt för friluftsaktiviteter. Ute i skog och mark uppstår ofta ännu högre tryck, exempelvis när du ställer dig på knä på våt mark. Därför har vi utvecklat Hydratic till att klara ett tryck på 10 000 – 20 000 millimeter. Detta gör att du håller dig torr under de mest extrema och ihållande skyfall. Oavsett om du vandrar, står på knä eller sitter ner.

Vindtätt

Du har säkert upplevt fenomenet vindavkylning. Det är den rysning som går genom kroppen när vinden hårdnar. Detta är framförallt vanligt när du befinner dig i områden med mycket kallt klimat eller på höga höjder. För att minska risken för avkylning hjälper Hydratic att stänga ute den vind som annars tar värmen ifrån dig. Istället för att vända om kan du fortsätta ditt äventyr.

Ventilerande ("Andningsförmåga")

Andningsförmågan mäts i hur många gram vatten en kvadratmeter tyg släpper igenom på ett dygn. Hydratic släpper igenom 8 000 till 15 000 gram. Ju högre siffra desto mer fukt släpps ut. För att släppa ut maximalt med ånga hittar du även en mängd smarta funktioner i våra Hydratic plagg. Till exempel ventilationslösningar vid armhåla, nätfickor och skorstenskrage.

Tåligt

För att tåla ett aktivt friluftsbruk går våra Hydraticplagg genom samma tuffa tester som G-1000 väven. Förutom testgrupper utsätts Hydratic plagg för nötning genom ett så kallat Martindale-test. Här gnuggas materialet i en testmaskin om och om igen med stort tryck. Denna test fortsätter oavbrutet i timmar, eller som i G-1000 vävens fall i dagar. Vi noterar när tyget tillslut brister och jämför det med hur många års aktivt användande det motsvarar. Vi är stolta att Hydratic tillhör friluftsvärldens mer slitstarka membran.

Antal produkter: 7 Visa: Alla
 1. Karla Trousers Hydratic

  Karla Trousers Hydratic

  Vind- och vattentät dambyxa i borstad G-1000®-väv med Hydratic®.
  1 999,00 SEK
  Läs mer
 2. Montt 3 in 1 Hydratic Jacket

  Montt 3 in 1 Hydratic Jacket

  Vind- och vattentät 3-i-1-jacka i mjukt G-1000® med fleecefoder som zippas i. Nio fickor o...
  4 799,00 SEK
  Läs mer
 3. Una Jacket

  Una Jacket

  Lång, lätt fodrad damparkas i G-1000 med vattentätt Hydratic-membran. Två handfickor, en i...
  3 599,00 SEK
  Läs mer
 4. Barents Pro Hydratic Trousers

  Barents Pro Hydratic Trousers

  Vind- och vattentät friluftsbyxa G-1000 med Hydratic. Förstärkningar, sex praktiska fickor...
  1 999,00 SEK
  Läs mer
 5. Poncho

  Poncho

  Pålitligt och mångsidigt plagg med tumgrepp. Tryckknappar i sidorna.
  1 199,00 SEK
  Läs mer
 6. Brenner Pro Padded Jacket

  Brenner Pro Padded Jacket

  Varmfodrad, vattentät jacka i mjukt, tyst G-1000 Silent Eco. Clip-on radiofäste och många ...
  4 499,00 SEK
  Läs mer
 7. Karl Pro Trousers Hydratic

  Karl Pro Trousers Hydratic

  Tålig friluftsbyxa i G-1000 Silent med vattentätt Hydratic-foder. Teknisk, genomarbetad sk...
  1 999,00 SEK
  Läs mer