Sök produkt:

Tencel lyocell

Ett naturligt material

Tencel® från Lenzing Fibers, eller lyocell som den generiska fibern kallas, är ett naturligt material. Tencel® tillverkas av cellulosa från snabbväxande träslag, bland annat eukalyptus som odlas på hållbara skogsplantager. Tillverkningsprocessen är skonsam för miljön och så mycket som möjligt återvinns och återanvänds. Det är skälet till att Tencel® tilldelats ”the European Award for the Environment” av EU.

Miljöaspekterna är förstås ett starkt vägande skäl till att vi gärna använder Tencel® i våra kläder. Dessutom är materialet behagligt att bära och har bra funktionella egenskaper.

Funktionsfiber med fint fall

Tencel® är ett funktionsmaterial med många fördelar. Det är svalt att bära och mjukare mot huden än exempelvis bomull. Tencel® transporterar effektivt bort fukt och kan absorbera 50 procent mer vatten än bomull. Det gör det till ett perfekt val under varma sommardagar och på resa i varmt klimat.

Ren Tencel® har en närmast silkig känsla och ett fint fall. Samtidigt är materialet hållbart och tvättåligt. I våra plagg blandar vi ofta upp Tencel® med andra material, till exempel ull och ekobomull, för att dra nytta av de olika materialens fördelar.

• En förnybar fiber – mer om miljöfördelar

Antal produkter: 3 Visa: Alla
 1. Abisko Cool Shirt LS

  Abisko Cool Shirt LS

  Lätt, välventilerad långärmad vandringsskjorta i fukttransporterande lyocell. Två bröstfic...
  999,00 SEK
  Läs mer
 2. High Coast Stripe T-Shirt W

  High Coast Stripe T-Shirt W

  Skön kortärmad t-tröja i ull/tencel-blandning som leder bort fukt och har en sval känsla m...
  599,00 SEK
  Läs mer
 3. Abisko Trail T-Shirt W

  Abisko Trail T-Shirt W

  Kortärmad t-tröja i svalt funktionsmaterial med ull och tencel. Rund, vid halsringning och...
  499,00 SEK
  Läs mer