Sök produkt:

Utrustning

Olika typer av vandring turer ställer olika krav på utrustningen. För enklare terräng räcker ett par bekväma, avlastande skor och en vanlig dagstursryggsäck. Ska du längre ut på fjället och planerar att vara ute i flera dagar behöver du rejälare saker. En stabil ryggsäck med bra bärsystem, tält som tål alla väder och skor som avlastar. Bland annat. Men minst lika viktigt som att ha bra prylar, är att du själv är van vid att använda grejorna. Passa på att använda friluftsköket under helgutflykten och slå upp tältet en blåsig dag. Det gör stor skillnad när du sedan befinner dig ute på fjället.

En viktig sak i förberedelserna är att välja ut saker du verkligen behöver och att lämna ”bra att ha”-prylar hemma. Känner du på dig att du uppskattar högre komfort, om du inte har all utrustning eller vanan att använda den, kan det vara en bra idé att bo på en stuga eller fjällstation och göra kortare dagsvandringar därifrån.

Antal produkter: 6 Visa: Alla
 1. Klä dig rätt

  Klä dig rätt

  Om du väljer tåliga material och klär dig enligt flerskiktsprincipen håller du dig torr, varm och behaglig. Läs mer »
 2. Ryggsäck

  Ryggsäck

  Kroppen klarar av att transportera mycket tunga bördor. Storlek och användningsområde styr valet av ryggsäcksmodell. Läs mer »
 3. Sovsäck

  Sovsäck

  Sovsäckens uppgift är fungera som en termos och hålla kvar värmen runt din kropp. Läs mer »
 4. Friluftskök

  Friluftskök

  För den som är bara lite matlagningsintresserad är det inte svårt att koka ihop goda och variationsrika måltider. Läs mer »
 5. Vandringskängor

  Vandringskängor

  Få saker påverkar humör och motivation så mycket som känslan i fötterna! Läs mer »
 6. Vandringsstavar

  Vandringsstavar

  Att gå med stavar skonar knän nerför, ger extra kraft uppför och extra fart under plattare partier. Läs mer »