Sök produkt:

Abisko Turiststation

Äventyrare har rest till Abisko och dess storslagna natur i mer än hundra år. Under sommaren är det här vandringen Fjällräven Classic avslutas och under vintern är detta världens bästa plats att beskåda norrsken.

Abisko  Nationalpark

Abisko Nationalpark är Laponias mest besökta nationalpark. Namnet Abisko kommer av det nordsamiska Ábeskovvu, som betyder ungefär "skogen vid det stora vattnet" och syftar på närheten till Torneträsk. Här hittar du den fjällbjörksklädda Abiskodalen omgiven av fjälltoppar och Kungsleden, en av Sveriges mest populära vandringsleder.

Abiskos unika natur

I Abisko börjar säsongen med norrsken. Skidsäsongen börjar kring februari då snön lagt sig som ett täcke över vidderna.  I April är dagarna långa och ljusa. Vintersäsongen slutar i början av maj då solen lyser från himlen dygnet runt. Sommaren börjar med midnattsol, höga fjäll med vita toppar och porlande bäckar. Oavsett säsong är Abisko utmärkt för både flerdagarsvandringar och dagsturer.   

STF Abisko Turiststation

Ska du uppleva Abisko är Abisko Turiststation en utmärkt bas. Atmosfären är familjär och äkta och här möter du människor från hela värden med gemensamma intressen. Abisko Turiststation erbjuder även flertalet aktiviteter året om.