Sök produkt:

article

Hjälpverksamhet

Star of Hope hjälper unga utsatta

Redan på 1970-talet sedan startade Fjällrävens grundare Åke Nordin ett samarbete med biståndsorganisationen Hoppets Stjärna. Istället för att slänga utgående klädmodeller skickas kläderna via Hoppets Stjärna till fattiga familjer i Lettland och Rumänien. Vår miljö skonas och kläderna kommer till stor nytta.

Genom åren har närmare många hundratals kubikmeter kläder gått iväg till framförallt Östeuropa. Det är tusentals barn och ungdomar på barnhem, internatskolor och i fattiga familjer som fått ta emot våra slitstarka, praktiska och välgjorda kläder. I länder med klimat som liknar Sveriges, med kalla och fuktiga vintrar, blir kläderna mycket uppskattade. Varma vinterkläder innebär att barnen och ungdomarna kan vara utomhus och leka obehindrat, utan att frysa. För många av barnen betyder också en snygg ytterjacka att de kan gå till skolan med högt buret huvud.

Vi ser ett stort värde i att kunna bidra till Star of Hopes viktiga arbete på detta sätt, och vårt mångåriga samarbete löper vidare.