Sök produkt:

article

Intervju med Polar-deltagare Phil Raisbeck

Hur är ditt dagliga liv?

Jag bor i Sunderland i nordöstra England och arbetar som IT-konsult. Jag går till gymmet de flesta dagar och på kvällarna brukar jag tillbringa större delen av tiden till att planera min nästa helg eller nästa utmanande äventyr. Jag gillar att spela gitarr, även om jag inte har gjort detta under ganska lång tid på grund av mitt nyfunna intresse för friluftsliv.

Under Fjällräven Polar kommer du inte bara att hantera, utan också att ansvara för välbefinnandet hos sex stycken Alaskan Huskies. Vad är din erfarenhet av hundar?

Ska jag vara ärlig har jag knappt någon. När jag var barn hade jag en Engelsk Springer Spaniel, men det var ju många år sedan, så jag ser fram emot utmaningen att vara ansvarig och att leda slädhundarna.

Jag har hört att dessa hundar är en unik ras med speciella egenskaper för att kunna arbeta som de gör i sådana extrema vinterförhållanden. Därför jag ser verkligen fram emot att träffa mina sex nya vänner, jag hoppas bara att de gillar mig och att de kan förstå min engelska.

Hur har du förberett dig?

Jag har försökt vara ute så mycket som möjligt på helgerna med resor till Skottland och Munrobergen.

Jag bestämde mig också för att gå en vinterkurs i de skotska högländerna. Det var en fantastisk kurs och jag lärde mig väldigt mycket i det mest extrema väder jag upplevt. Det var perfekta förutsättningar för vår kurs och det visade precis hur farlig vinterbergsklättring kan vara utan rätt kunskap och utrustning . Även om Fjällräven Polar inte handlar om klättring, finns det fortfarande massor av kunskap som jag fått på kursen som kommer att hjälpa mig under polaräventyret.

Vilken typ av reaktioner har du fått från vänner och familj?

Det stöd och den uppbackning jag fått av familj, arbetskamrater och vänner har varit helt fantastisk – rakt igenom hela röstningsprocessen. Jag trodde aldrig det skulle bli så stort intresse som det blev under ansökningsprocessen. Facebook-inlägg på lokala nyhstssajter, radiointervjuer, intranät, tweets från kändisar samt en förfrågan av Trek & Mountain magazine att rapportera om äventyret. Jag har även fått möjligheten att börja blogga på friluftsportalen Outdrr (följ Phil Raisbeck på hans blogg).

Det har också varit fantastiskt roligt att träffa de andra Fjällräven Polar-deltagarna från hela värden genom vår gemensamma Facebook-sida.

Vi är alla väldigt glada att få möjligheten att uppleva detta. Jag är säker på att det här är något som vi kommer att minnas för resten av våra liv. Jag kan verkligen inte vänta!

fjallravenpolar.se kommer du att kunna följa Phil och de andra deltagarna.