Konstverk att bära i

Kånken – känd över hela världen för sin ikoniska design och kompromisslösa funktionalitet sedan 1978 – skapar historia igen. Ett nyskapande samarbete mellan två svenska konstnärer har skapat något extraordinärt: Kånken Art. Varje ryggsäck är ett uttryck för kreativitet. Och varje ryggsäck ger något tillbaka till naturen genom Arctic Fox Initiative. En specialutgåva för att hylla den inspirerande mångfald som finns närvarande både i naturen och i oss människor.

Landscape

Erik Olovsson arbetar inom produktdesign, möbeldesign och grafisk design. Han driver sin egen studio i Stockholm där han strävar efter att ha en intuitiv och experimentell startpunkt på sina projekt. Hans verks starka grafiska och färgrika skildring av ett landskap i solnedgång är verkligen effektfull.

"Jag har många minnen av att vandra i bergen med min familj när jag var barn. Att uppleva hur det skiftande landskapet och ständigt föränderliga vädret skapade nya vyer framför oss var någonting stort och meningsfullt för mig. Min Kånken Art är ett abstrakt sätt att beskriva de lager av natur som är knutna till mina egna minnen av bergen."

Erik Olovsson Konstnär "Landscapes"

Fable

“Fable” av Cecilia Heikkilä har i huvudsak influerats av nordisk natur. Och med tanke på att hon delar sin tid mellan Dalarna och södra Sverige, där de mörka, täta skogarna är fyllda med mystik, så kommer det inte som en överraskning. Cecilia – Issie som hennes vänner kallar henne – inspireras av djur och natur, vilka är vanligt förekommande inslag i hennes illustrerade barnböcker.

"För mig består skogen och naturen av oförutsägbara och slumpmässiga platser på ett både farligt och vackert sätt. Men jag tror att ju närmare naturen vi kommer, desto mer vill vi skydda den. Det är det som har inspirerat mitt mönster till Kånken Art."

Cecilia Heikkilä Konstnär "Fable"
Hitta den närmaste butiken som säljer din Kånken Art-ryggsäck. 
Klicka på länken nedanför och kryssa i "Kånken Art"-rutan under "Specifikt sortiment" för att hitta den närmaste butiken till dig.
Läs mer