Sök produkt:

article

Olika typer av skjortor

Välj skjorta efter material, funktioner och aktivitet

Vi ser skjortan som en del av din friluftsutrustning, precis som en skaljacka eller ett dunplagg, och väljer material och funktioner efter bland annat aktivitet. Det gör att du kan förvänta dig en hel del av en Fjällrävenskjorta.

Alla våra skjortor är utformade för att hålla för många års aktiv användning. Därför är de förstärkta med omlottsömmar och dubbelstickningar, och knapparna är ordentligt fastsatta för att tåla tuffa tag. Många modeller har öppningar för extra ventilation under armarna, i sidorna eller bak på ryggen. Flera fickkonstruktioner har meshtyg för att skjortan ska kännas sval och skön att bära när du är aktiv.

För att göra det enklare att välja delar vi in våra skjortor i några huvudtyper efter användningsområde:

Vandrings- och friluftsskjortor

Här hittar du våra mest slitstarka skjortor, gjorda för aktivt bruk i naturen. Här samsas extra förstärkta och väl ventilerande bomulls- eller bambuskjortor med skjortor i snabbtorkande stretchmaterial för snabbare friluftsaktiviteter. Här finns också sköna modeller i mjuk fukttransporterande fleece som fungerar perfekt som värmande mellanlager.

Reseskjortor

Våra reseskjortor passar lika bra på äventyr under stekhet sol som under varma sommardagar. Skjortorna är gjorda i tåliga material som ventilerar och håller dig sval samtidigt som de skyddar mot solens UV-strålning. Andra praktiska egenskaper är låg vikt, att de tar liten plats i packningen är näst intill skrynkelfria.

Forestskjortor

Dessa skjortor har en färgställning som gör att du smälter in i naturen. Här finns både rejäla bomullsskjortor, snabbtorkande skjortor i funktionsmaterial och varmare skjortor i ullblandning. Utmärkta för fiske, jakt, fågelskådning och andra aktiviteter i skogen.

Vardagsskjortor

Vi som uppskattar friluftsskjortans hållbarhet och funktion kräver lite mer även av våra vardagsskjortor. Därför har vi tagit fram en serie bekväma, praktiska skjortor i högkvalitativa material. Våra Everyday Outdoor-skjortor är lika sköna på jobbet som på fritiden.


Johan Skullman förklarar hur du får ut mer av din friluftsskjorta.