Waterproof, breathable and sustainable. Buy Eco-Shell products from Fjällräven Online Store

Eco-Shell Everyday

Tåligare och lite tyngre för användning varje dag

 Slitstarkt
 Robust
 Underskattad & enkel

Eco-Shell Everyday är tyngre och tåligare än våra andra Eco-Shell-material och passar bäst för daglig användning. Detta robusta trelagersmaterial har inte fullt lika hög ventilerande förmåga som Eco-Shell Original eller Lightweight, men när du behöver ett pålitligt väderskydd i vardagen är Eco-Shell Everyday svårslaget. Precis som alla våra Eco-Shell-kläder är dess impregnering helt fri från fluorkarboner.

Under 2012 bestämde vi oss för att gå över till fluorkarbonfria impregneringar i hela vårt sortiment. Läs mer om hur vi arbetar med hållbara material här.

Waterproof, breathable and sustainable. Explore our Eco-Shell products from Fjällräven Online Store.

Care & Repair

Den PFC-fria behandling vi använder för att impregnera det återvunna polyestertyget i Eco-Shell – och som bidrar till att hålla dig torr – behöver förnyas något oftare än konventionella impregneringar med perfluorerade ämnen. Vi tycker dock att det är värt den extra arbetsinsatsen, för miljöns skull. Och du behöver inte oroa dig – det är riktigt enkelt att återimpregnera. Vi har tagit fram en guide som hjälper dig ta hand om dina Eco-Shell-plagg. 

Läs mer