Our lightest, most stretchy Eco-Shell. Buy Eco-Shell from Fjällräven Online Store

Eco-Shell Lightweight

Vårt lättaste och mest stretchiga Eco-Shell

 Ventilerande
 Smidigt & bekvämt
 Vattentätt för sommarens turer

När låg vikt har högsta prioritet är Eco-Shell Lightweight ett perfekt val. Det är också riktigt packbart, vilket är toppen på flerdagarsturer där utrymmet i ryggsäcken är begränsat. Extra mycket stretch innebär dessutom att du har gott om plats att ta ut rörelserna. Kort och gott är det en utmärkt följeslagare på alla typer av aktiva turer. Och precis som för alla våra Eco-Shell-plagg är impregneringen helt PFC-fri.

Under 2012 bestämde vi oss för att helt gå över till fluorkarbonfria impregneringar i hela vårt sortiment. Läs mer om hur vi arbetar med hållbara material här.

Waterproof, breathable and sustainable. Explore our Eco-Shell products from Fjällräven Online Store.

Care & Repair

Den PFC-fria behandling vi använder för att impregnera det återvunna polyestertyget i Eco-Shell – och som bidrar till att hålla dig torr – behöver förnyas något oftare än konventionella impregneringar med perfluorerade ämnen. Vi tycker dock att det är värt den extra arbetsinsatsen, för miljöns skull. Och du behöver inte oroa dig – det är riktigt enkelt att återimpregnera. Vi har tagit fram en guide som hjälper dig ta hand om dina Eco-Shell-plagg. 

Läs mer