Extend the lifetime of your wet weather garments. Read more at Fjällräven Online Store

Eco-Shell Original

Komplett väderskydd, året runt

 Ventilerande
 Låg vikt
 Stretchigt & följsamt

Om du bara ska köpa ett enda Eco-Shell-plagg, se till att det är tillverkat av Eco-Shell Original. Kombinationen av låg vikt, hög andningsförmåga och lätt stretch gör att att detta trelagers skalmaterial erbjuder svårslagen mångsidighet och prestanda i utelivet. Och precis som för alla våra Eco-Shell är impregneringen helt PFC-fri.

För extra tuff vandring och klättring rekommenderar vi vår förstärkta version. Det har ripstop-trådar som minimerar risken för hål och revor i väven.

Under 2012 bestämde vi oss för att gå över till fluorkarbonfria impregneringar i hela vårt sortiment. Läs mer om hur vi arbetar med hållbara material här.

Care & Repair

Den PFC-fria behandling vi använder för att impregnera det återvunna polyestertyget i Eco-Shell – och som bidrar till att hålla dig torr – behöver förnyas något oftare än konventionella impregneringar med perfluorerade ämnen. Vi tycker dock att det är värt den extra arbetsinsatsen, för miljöns skull. Och du behöver inte oroa dig – det är riktigt enkelt att återimpregnera. Vi har tagit fram en guide som hjälper dig ta hand om dina Eco-Shell-plagg. 

Läs mer