Slitstarkt  
Variera ditt väderskydd med Grönlandsvax
Ventilerande

G-1000 är en grundingrediens i det mesta vi gör. Vi använder det i allt från ryggsäckar till jackor och byxor. Det tätt vävda tyget tillverkas i 65% polyester och 35% bomull och behandling med Grönlandsvax gör att det kan det anpassas till en hel rad olika klimatförhållanden. Så med rätt skötsel kan det hålla i åratal och följa dig på alla typer av äventyr.

Som en del av vår målsättning att använda mer återvunna och ekologiska material har vi numera Eco-versioner – med återvunnen polyester och ekologisk bomull – av alla våra G-1000-vävar. Läs mer om hur vi arbetar med hållbara material här.

G-1000 is our cornerstone material. We use it in everything from backpacks to jackets and trousers. It’s a densely woven fabric made from 65% polyester and 35% cotton and, by using Greenland Wax, it’s adaptable to a whole variety of different climactic conditions.
Sedan vi lanserade G-1000 har vi utvecklat en rad olika versioner av vårt friluftsmaterial. De är alla slitstarka och välventilerade samtidigt som de står emot kyliga vindar. Med Grönlandsvax blir de dessutom vattenavvisande och ännu mer vindavvisande och slitstarka. Men var och en av våra fem G-1000-vävar har sina egna specifika egenskaper. Läs mer nedan.
Made from a mixture of beeswax and paraffin, Greenland Wax is a simple, nature-inspired solution to the challenges faced in the outdoors.

Care & Repair

Grönlandsvax görs av av bivax och paraffin och ger ett enkelt, naturligt inspirerat skydd mot vädrets växlingar. De flesta av våra G-1000-material är behandlade med Grönlandsvax när du köper dem, men det är fortfarande bra att veta hur du återimpregnerar och tar bort vaxet för att anpassa ditt plagg efter olika förhållanden. Läs om hur du vaxar och tar hand om dina kläder i G-1000 här.
Läs mer
The outdoor fabric you can count on. Buy G-1000 products from Fjällräven Online Store.
VERSIONER AV G-1000 Friluftsmaterialet du kan lita på
Ett urval av produkter Gjorda i G-1000-material