Extra hardwearing for gruelling days in the outdoors. Buy G-1000 products from Fjällräven Online Store

G-1000 Heavy Duty

Extra slitstarkt för tuffa tag i naturen

 Extra tåligt
 Vattenavvisande
 Otroligt uthålligt

G-1000 är slitstarkt men G-1000 Heavy Duty är ännu ett snäpp tåligare. Det impregneras med Grönlandsvax på båda sidor, vilket ger enormt hög slitstyrka. Det betyder också att G-1000 Heavy Duty ventilerar mindre än originalväven, så vi använder det i produkter där motståndskraft är viktigare än luftcirkulation. I praktiken betyder det att G-1000 HeavyDuty ofta är ett förstärkningsmaterial i kläder – på partier som utsätts för extra högt slitage – och vanligt i våra väskor och ryggsäckar. När produkten ska ha en jämnare yta använder vi G-1000 Heavy Duty Eco S, som är något lättare, med slätare väv, och dessutom i återvunnen polyester och ekologisk bomull.

Som en del av vår målsättning att använda mer återvunna och ekologiska material har vi numera en Eco-version av G-1000 Heavy Duty med återvunnen polyester och ekologisk bomull. Läs mer om hur vi arbetar med hållbara material här.

Made from a mixture of beeswax and paraffin, Greenland Wax is a simple, nature-inspired solution to the challenges faced in the outdoors.

Care & Repair

Grönlandsvax görs av av bivax och paraffin och ger ett enkelt, naturligt inspirerat skydd mot vädrets växlingar. G-1000 Heavy Duty har behandlats med Grönlandsvax, men det är fortfarande bra att veta hur du återimpregnerar och tar bort vaxet för att anpassa plagget efter olika förhållanden. 

Läs mer