Extra hardwearing for gruelling days in the outdoors. Buy G-1000 products from Fjällräven Online Store

G-1000 Heavy Duty

Extra slitstarkt för tuffa tag i naturen

 Extra tåligt
 Vattenavvisande
 Otroligt uthålligt

G-1000 är slitstarkt men G-1000 Heavy Duty är ännu ett snäpp tåligare. Det impregneras med Grönlandsvax på båda sidor, vilket ger enormt hög slitstyrka. Det betyder också att G-1000 Heavy Duty ventilerar mindre än originalväven, så vi använder det i produkter där motståndskraft är viktigare än luftcirkulation. I praktiken betyder det att G-1000 HeavyDuty ofta är ett förstärkningsmaterial i kläder – på partier som utsätts för extra högt slitage – och vanligt i våra väskor och ryggsäckar. När produkten ska ha en jämnare yta använder vi G-1000 Heavy Duty Eco S, som är något lättare, med slätare väv, och dessutom i återvunnen polyester och ekologisk bomull.

Som en del av vår målsättning att använda mer återvunna och ekologiska material har vi numera en Eco-version av G-1000 Heavy Duty med återvunnen polyester och ekologisk bomull. Läs mer om hur vi arbetar med hållbara material här.

Made from a mixture of beeswax and paraffin, Greenland Wax is a simple, nature-inspired solution to the challenges faced in the outdoors.

Care & Repair

Grönlandsvax görs av av bivax och paraffin och ger ett enkelt, naturligt inspirerat skydd mot vädrets växlingar. G-1000 Heavy Duty har behandlats med Grönlandsvax, men det är fortfarande bra att veta hur du återimpregnerar och tar bort vaxet för att anpassa plagget efter olika förhållanden. 

Läs mer
Ett urval av produkter Gjorda i G-1000 Heavy Duty