Extra hardwearing for gruelling days in the outdoors. Buy G-1000 products from Fjällräven Online Store

G-1000 Original

Det perfekta friluftsmaterialet året runt

 Riktigt uthålligt
 UV-skydd
Myggsäkert

Originalversionen av vår G-1000-väv skapades 1968 och har varit en given favorit bland naturvänner ända sedan dess. Det är starkt men lätt och ventilerar bra samtidigt som det står emot väder och vind. Det ger ett bra UV-skydd – viktigt under långa dagar utomhus – och är även myggsäkert, vilket också det är ett plus under sommarkvällar runt lägerelden. Med hjälp av Grönlandsvax kan du enkelt anpassa det efter just ditt äventyr, oavsett väder.

Som en del av vår målsättning att använda mer återvunna och ekologiska material har vi numera en Eco-version – med återvunnen polyester och ekologisk bomull – av G-1000 Original. Läs mer om hur vi arbetar med hållbara material här.

Made from a mixture of beeswax and paraffin, Greenland Wax is a simple, nature-inspired solution to the challenges faced in the outdoors.

Care & Repair

Grönlandsvax görs av av bivax och paraffin och är ett enkelt, naturligt inspirerat skydd mot vädrets växlingar. G-1000 Original har behandlats med Grönlandsvax, men det är fortfarande bra att veta hur du återimpregnerar och tar bort vaxet för att anpassa plagget efter olika förhållanden. 
Läs mer