Brushed for less rustling – perfect for hunting. Buy G-1000 products from Fjällräven Online Store

G-1000 Silent

Borstat för mindre prassel - perfekt för jakt

 Mjukt och tyst
 Vaxat för att stå emot vind och väta

Precis som namnet antyder är den här versionen av G-1000 utformad för att vara tystare när du rör dig. Ytan är borstad för att ge en mjuk, skön känsla och tyget prasslar mindre än andra versioner av G-1000. Det gör att G-1000 Silent passar extra bra i kläder för jakt. Vid sidan av det har väven samma beprövade och pålitliga egenskaper som G-1000 Original och plaggen är behandlade med Grönlandsvax för att stå emot vind och väta.


Som en del av vår målsättning att använda mer återvunna och ekologiska material har vi numera en Eco-version – med återvunnen polyester och ekologisk bomull – av G-1000 Silent. Läs mer om hur vi arbetar med hållbara material här.

G-1000 is our cornerstone material. We use it in everything from backpacks to jackets and trousers. It’s a densely woven fabric made from 65% polyester and 35% cotton and, by using Greenland Wax, it’s adaptable to a whole variety of different climactic conditions.

Care & Repair

Grönlandsvax görs av av bivax och paraffin och ger ett enkelt, naturligt inspirerat skydd mot vädrets växlingar. G-1000 Silent har behandlats med Grönlandsvax, men det är fortfarande bra att veta hur du återimpregnerar och tar bort vaxet för att anpassa plagget efter olika förhållanden. 
Läs mer