Sök produkt:

article

Om Numbers

En kollektion med exceptionellt lång livslängd och låg miljöpåverkan

Under Fjällrävens tidiga år var alla produkter numrerade. Med serien Numbers tar vi upp traditionen på nytt. Siffran i plaggets namn visar hur många föregångare just den produkten haft.

Jacket No.68 är till exempel den senaste i en lång rad funktionella, slittåliga friluftsjackor från Fjällräven. Samtidigt är Gaiter Trousers No.1 den första byxan i sitt slag med innovativ damaskfunktion.

Ett hållbart system

Kläderna är framtagna med ett systemtänk och kan kombineras och anpassas för olika användningsområden, årstider och klimat.

Kollektionen bygger vidare på Fjällrävens 50-åriga historia att utveckla funktionell och slitstark friluftsutrustning. Hållbarhet har varit ett av ledorden och plaggen är utformade för exceptionellt lång livslängd och låg miljöpåverkan. Därför använder vi G-1000 Eco med återvunnen polyester och ekologisk bomull.

Plaggen har förstärkningar där slitaget är som störst och en konstruktion som gör det enkelt att byta ut slitdelar, alltså detaljer som nöts fortare än plagget som helhet, efter åratal av användning.

De flesta läderdetaljer är gjorda av tillvarataget spill – överblivet material från Fjällrävens svenska bältesfabrik – i vegetabiliskt garvat läder. Det betyder att lädret kan variera lite i färg och utseende, något som gör varje Numbers-plagg unikt.

För merparten av tillverkningen använder vi oss av noggrant utvalda leverantörer i Europa. Det betyder framförallt kortare transporter och lägre klimatpåverkan, men också att vi kan arbeta nära fabrikerna i utvecklingsarbetet. Och synar du plaggen i sömmarna, kommer du även upptäcka att skrädderiet håller hög klass.

Resultatet av allt det här är en serie kläder som kommer att kunna följa dig på långa äventyr, under många år framöver.