Sök produkt:

Elísabet: Mest hemma i naturen

Naturen är en del av oss och viktigare än allt annat menar Elísabet Elfa, designern som känner sig mest som sig själv när hon får vara ute. Uppväxt på Island, men nu boende i Stockholm, längtar hon efter att ha mer vildmark runt knuten.

Att vara ute är livsviktigt för Elísabet Elfa. Hon vill helst ha den orörda, sprudlande och oförstörda naturen i sin absoluta närhet. Hon gillar utmaningar i att klättra i berg, åka skidor nerför en nyss bestigen fjällsida eller vandra och tälta i vildmarken. Men framför allt är naturen en plats att bara vara på.

– Jag vill helst ha en kortare väg ut i naturen, det har blivit väldigt tydligt för mig när jag bott i större städer i snart tio år. I Reykjavik på Island ser man havet och fjällen från stan och på femton minuter är du vid bergets fot.

Även om hon gillar att ”göra något” i naturen, en aktivitet eller att ta sig från ett ställe till ett annat med ryggsäck och kängor, är det viktigaste att vara ute. Gärna i vardagen, ofta med andra, men lika gärna sittande på en sten, ensam med ett skissblock i handen. Här kan hon känna inspirationen flöda ut genom pennan. Ibland är det början till nya plagg eller produkter. Ibland bara känslor som tar form på pappret.

– Naturen hänger ihop med människan, säger Elísabet. Det är kanske därför jag känner mig så fri i naturen. Jag är som mest ’mig’ när jag är ute.

För Elísabet är kopplingen natur och människa självklar, men hon menar att flera skulle behöva tänka lite mer på hur människan påverkar både vår närmiljö och jordens klimat globalt.

– Vi måste förstå hur det hänger ihop, att ekosystemet och naturen är en del av oss människor. Ju fler som kommer ut och upptäcker vad vi ska vara rädda om, desto större möjlighet har vi att förändra i rätt riktning.

Elísabet har också en stark och personlig koppling till naturen, mindre konkret och svårare att förklara, men väldigt påtaglig för henne. Känslan återkommer ofta när hon är långt bortanför stadsgränser och civilisation:

– Ibland kan jag byta sten att sitta på, för det känns som jag stör någon, säger Elísabet och ler lite.
- Jag vet att det låter lite märkligt men jag kan känna närvaro, kraft och energi när jag är i naturen som inte går att förklara.


Elísabet Elfa

Ålder: 31 år
Gör: Designer på Fjällräven
Bor: Stockholm
Uppväxt: På Island
Gillar: Vandring, skidåkning, fotografering och klättring
Naturen för mig är: Frihet - det är upp till mig att ta mig ut, gå var jag vill och göra vad jag vill göra. Det känns som det är bara jag som bestämmer. Utmaningar - att klättra något som inte är klättrat förut. Att tänja på gränser ibland, när man har lust med det. Tillhörighet - jag är en del av naturen och jag är mest mig själv när jag är ute, jag behöver inte tänka så mycket på vad andra tycker.
Favoritprodukt:Ulltröjor. Den mamma har stickat är fortfarande bäst. En riktigt tjock ulltröja är ett fantastiskt plagg. Ventilerande, luftig men ändå väldigt varm och mångsidig i många typer av väder.

Antal produkter: 6 Visa: Alla
 1. Keb Eco-Shell Jacket

  Keb Eco-Shell Jacket

  Högfunktionell trelagers skaljacka i stretchig Eco-Shell. Minimalistisk utformning med fas...
  4 999,00 SEK
  Läs mer
 2. Keb Eco-Shell Jacket W

  Keb Eco-Shell Jacket W

  Högfunktionell trelagers skaljacka i stretchig Eco-Shell. Minimalistisk utformning med fas...
  4 999,00 SEK
  Läs mer
 3. Övik Folk Knit Sweater

  Övik Folk Knit Sweater

  Varm och skön ulltröja med mönsterstickning och ullens alla positiva egenskaper. Rund hals...
  1 699,00 SEK
  Läs mer
 4. Övik Folk Knit Sweater W

  Övik Folk Knit Sweater W

  Varm och skön ulltröja med mönsterstickning och ullens alla positiva egenskaper. Rund hals...
  1 499,00 SEK
  Läs mer
 5. Sörmland Crew Sweater

  Sörmland Crew Sweater

  Stickad tröja i mjuk, varm lammull med G-1000-Eco på armbågar och axlar. Klassisk modell s...
  1 599,00 SEK
  Läs mer
 6. Övik Zip Cardigan W

  Övik Zip Cardigan W

  Stickad kofta i mjukaste lammull. Tvåvägs dragkedja, hög krage och G-1000-förstärkningar p...
  1 999,00 SEK
  Läs mer